aanraders·eerste indruk·review

Bobbi Brown Shimmerbrick dupes van de Action?! – review

17454924_1298747426877442_926872207_o
Al jaren lang ben ik smoorverliefd op de prachtige shimmerbricks van Bobbi Brown… Helaas is mijn bankrekening niet zo’n fan van het bedrag waarvoor zulke pareltjes over de toonbank gaan. Een tijdje terug viel mijn oog in de Action toch wel op een zeer gelijkend product, namelijk de max & more highlighters!

Wat?
De shimmerbricks van Bobbi Brown zijn immens populair, maar kosten toch wel gemakkelijk een dikke 45,00 euro per stuk of zelfs meer. Daarom worden ze tegenwoordig gedupet, zo had ik ze al gezien bij onder andere Makeup Revolution, maar nu ook bij de Action. Ook de mini shimmer bricks (+/- 25,00 euro) die Bobbi Brown in het assortiment heeft, lijken erg fel op goedkopere varianten van budgetmerken.
collageBron: website Bobbi Brown – shimmer bricks & mini shimmer bricks

collage2.jpgBron: boozyshop – vivid shimmer brick van Makeup Revolution circa 5,00 euro

Het concept is eigenlijk een doosje met daarin verschillende strepen in diverse tinten die je dus apart kan gebruiken, maar ook je kwast in alle kleuren kan deppen. Naast het kleurenaspect, vormen ook de glans en glow die het product geeft een belangrijk onderdeel van het concept.

Bobbi Brown heeft minstens vijf tinten in hun assortiment zitten, Makeup Revolution heeft er gok ik twee en bij de Action vond ik er ook twee (01 nude & 02 pink).

 

Verpakking
collage.jpg
De plastieken doosjes komen eerst nog in een kartonnen doosje met daarop de kleur en een beetje extra informatie. Elk doosje bevat ongeveer 10 gram, dit is best wel wat hoor! Verder zijn de doosjes doorzichtig, wat ik zelf wel fijn vindt want zo kan je ze snel terugvinden in je stash en weet je meteen welke variant je te pakken hebt.verpakkingUiteraard voelt het niet heel erg luxe aan, maar volgens mij zijn de doosjes nog best wel stevig omdat het wel redelijk ‘dik’ plastic is.

Swatches
01 nude
swatches

02 pink
swatches

Let’s test!
01 nude
17408301_1298747516877433_1590613_o.jpg
Bij het swatchen merkte ik vrijwel meteen dat dit voor mijn huidskleur absoluut geen highlighter is, maar eerder een blushkleurtje. Omdat het zo gepigmenteerd is, heb ik mijn kwast door de kleurtjes gehaald voor een toffe mix en nadien deze dan ook echt super goed meermaals afgetikt en afgeschud. Zo kon ik vermijden dat ik er uit kwam te zien als een clowntje.collageLinks: zonder kleur 01 nude
Rechts: met kleur 01 nude

De kleur zelf vind ik echt super mooi! Het geeft echt een warme gloed aan m’n huid, met een fantastisch glowy effect. Verder geeft het mijn wangen een tof perzikachtig kleurtje, zo’n blushtint had ik zeker nog niet in mijn stash zitten! Het is eigenlijk voor mij een all-in-one product: een bronzer (dankzij de warmte), een blush (dankzij de kleur) en ook een highlighter (door de glans). Super makkelijk wanneer je snel snel wil zijn, niet veel zin of tijd hebt, om ergens mee naar toe te nemen, …
17474378_1299612686790916_2094579751_o.jpg
Mijn favoriete manier om deze te dragen is op een dag dat het zonnetje erdoor komt in combinatie met andere warme tinten bijvoorbeeld op de ogen of lippen. Zo komt ‘ie heel mooi tot z’n recht, kortom ik ben op deze kleur helemaal verliefd!

Persoonlijk denk ik wel dat voor iets donkerdere huidjes, dit echt een prachtige en mooie warme highligher kan zijn!

02 pink
17474979_1298747413544110_1551484900_o.jpg
Op de foto kan je de kleur eigenlijk zeer moeilijk waarnemen, maar ik kan je vertellen dat ‘ie er in het echt wel degelijk is. Net als bij de andere variant moet je opnieuw je kwast enorm goed aftikken of je komt eruit te zien als een clowntje.
collage.jpgLinks: zonder kleur 02 pink
Rechts: met kleur 02 pink

Verder kan ik jullie vertellen dat het gewoon een tof alledaags rozig blushje is, maar verder vind ik het niet heel speciaal. Een standaard roze tintje met ineens een glansje bij, zo zijn er helaas wel heel wat blushjes op de markt.
17902664_1318407048244813_592104429_o.jpg
Heb je al soortgelijke tint in je stash, dan zou ik zeggen dat deze kleur niet persé een must have is. Anders is het natuurlijk voor die prijs wel een leuke blush om mee te beginnen of voor alledaags gebruik.

Conclusie
Als laatste wil ik wel nog even meegeven dat je de individuele strepen ook kan gebruiken als oogschaduws omdat ze ook zo super goed gepigmenteerd zijn. Kortom ik zou de doosjes en dan voornamelijk de kleur 01 nude zeker en vast voor dat kleine prijsje dik aanraden!

Naargelang je huidskleur kan het een toffe highlighter, blush of oogschaduw zijn. De roze variant vond ik niet heel erg speciaal en deze zal ik dan ook vanwege een uitgebreide stash er helaas niet meer zoveel bij pakken. Toch zijn het erg handige producten omdat ze meteen kleur en glans tegelijk geven.

Prijs en verkrijgbaarheid
Per doosje betaalde ik slechts 1,89 euro, te vinden in het beautygedeelte van bepaalde Actionfilialen. Er zijn voor zover ik weet 2 kleurenvarianten verkrijgbaar.

Een gedachte over “Bobbi Brown Shimmerbrick dupes van de Action?! – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s