eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

The Ordinary coverage foundation 1.1 N – review

Vandaag toon ik jullie een foundation die al zeer lang op mijn ‘te testen’-lijstje stond, namelijk de coverage foundation van The Ordinary. Als het aankomt op The Ordinary ben ik grote fan, mijn skincare routine is al jaren opgebouwd met een hoeveelheid aan hun producten dus mijn verwachtingen lagen hoog! Benieuwd of deze ingelast werden?

Wat?
Deze foundation belooft zoals de naam het verklapt een hoge dekking te bieden, maar met een naturelle finish. Deze foundation is in een zeer uitgebreid kleurengamma te vinden, je hebt keuze uit meer dan 30 kleuren waarbij telkens ook rekening kan gehouden worden met je ondertoon.

Verpakking

De foundation komt in een kartonnen verpakking met allerlei informatie op. Het flesje zelf is van plastic en heeft een pompflacon. Wat mij meteen opviel is dat er geen dopje is, maar wel een ‘veiligheids’systeem waarbij je het pompje moet draaien. Naargelang hoe het pompje gedraaid staat, kan je al dan niet foundation er uit duwen.

Gelukkig maar, anders zou de foundation misschien ongewenst in je make-up tasje bij bruuske bewegingen foundation ‘pompen’ en krijg je binnen de kortste keren een hele smeerboel. Wat mij ook gelijk opviel is dat wanneer je zoals ik vergeet naar welke kant het moet, je het systeem per accident wel héél erg vast kan zetten dat het bijna niet meer los komt.

Let’s test!
Alvorens ik deze review schreef, heb ik de foundation meerdere dagen getest om een goed oordeel te kunnen geven.
Zoals je kan zien, was de kleurmatch gelukkig goed. Dit blijft toch altijd eventjes spannend wanneer je een kleur online moet uitkiezen in plaats van in een fysieke winkel. Ook zie je dat de dekking zeker en vast sterk aanwezig is!

Links: alleen de foundation aangebracht ; rechts: foundation afgepoederd en de look compleet gemaakt met bronzer, blush en highlighter.

Jammer genoeg merkte ik al vanaf het eerste gebruik dat deze foundation ten eerste heel erg droge velletjes en droge plekjes accentueert (dit probeerde ik op de foto hierboven vast te leggen, maar is helaas moeilijk te zien) en ten tweede de foundation zich moeilijk laat vastzetten of ‘opdroogt’ waardoor je bij het minste dat je aan je gezicht komt of bv. je neus snuit je heel de foundation daar weghaalt. Het verschil tussen je huid en de hoogdekkende foundation is dan echt super opvallend. Let me tell you, it’s not a good look… at all.

Eindoordeel
Voor mij was deze foundation jammer genoeg toch een no go. Desondanks het feit dat de kleurmatch goed was en de dekking zeker en vast aanwezig was, ben ik toch geen fan. Op geen enkel mogelijke manier kon ik de foundation ‘setten’ dat deze niet bewoog of verschoof wanneer je bv. je neus snoot, met je hand aan je gezicht kwam, … Dit in combinatie met droge velletjes die door deze foundation extra geaccentueerd werden, was gewoon echt geen mooi resultaat.

Daarnaast ben ik ook geen fan van de verpakking en mis ik toch wel echt een dopje. Het veiligheidssysteem behoedt dan wel het onnodig of ongewenst verspreiden van foundation, toch blijft er altijd een ‘lekje’ foundaton aan de opening hangen en deze maakt dan alsnog je make-up tasje smerig. Ik maakte dit telkens na gebruik schoon, maar het is dan toch wel weer een extra werkje of iets waar je elke keer moet aan denken.

Kortom geen fijne foundation in een nog minder fijne verpakking, deze zou ik dus niet aanraden.

Prijs en verkrijgbaarheid
Zelf heb ik deze volgens mij aangeschaft bij Douglas voor minder dan 10,00 euro. Hier kan ik hem niet meer terugvinden, maar hij is online wel te koop bij Deciem (de website van The Ordinary).

Welke foundation gebruik jij graag en waarom?

Liefs Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s