review

‘Oval brush’ Primark review – dupe alert?!

foto van de primark kwast
Een tijdje geleden kwam ik bij Primark deze ‘speciale’ kwasten tegen. Ze deden me meteen denken aan de befaamde ‘Oval’kwasten van onder andere ‘Mac’ en ‘Artis’, alleen dan een pak goedkoper! Eens thuis, ben ik hem meteen gaan uittesten. Wil je weten of het een topper of flopper is? Lees dan zeker verder…

Eerste indruk
Zoals ik al vertelde deed deze kwast me meteen denken aan de ‘Oval 6’ van ‘Mac’ die op iets van een 44,00 euro komt en aan kwasten van ‘Artis’. Deze gaan over de toonbank voor gemiddeld 60,00 USD voor een groter model voor het gezicht.
foto van de gekende artis brushes, waar de primarkkwast duidelijk op geïnspireerd is
Oval 6 van Mac                                                               Oval 7 van Artis

De haren staan netjes en dicht op elkaar, waardoor hij stevig aanvoelt en hopelijk ook een mooi resultaat geeft op het gezicht. Het handvat is gewoon basic zwart, maar op zich vind ik dat zeker niet verkeerd en geeft dit nog een strakke & classy uitstraling.
collage van de primark kwast, een volledige foto en een foto van meer clo
Er waren verschillende individuele formaten alsook sets te koop. Dit was het grootste formaat dat er was van de individuele kwasten, er waren nog twee iets kleinere kwasten (bv. voor concealer of contour). Zelf heb ik nog getwijfeld om voor de set te gaan, hierbij waren de handvaten in een prachtige rosegold kleur! Toch ben ik voor een individuele kwast gegaan omdat ik niet helemaal zeker wist of dit wel een succes ging worden en het zonde zou zijn om dan 3 kwasten naar de prullenmand te moeten verwijzen. 15608417_1208256379259881_1339185923_o

Crèmeproducten
Zelf heb ik deze kwast enkele weken achter elkaar dagelijks gebruikt voor het aanbrengen van foundation en dit ging verrassend goed! Hij brengt alles netjes aan zonder strepen en doordat ‘ie zo groot is, heb je al snel je hele gezicht gedaan. Ik heb niet het gevoel dat de kwast veel product opslorpt, dus dat is ook wel een pluspunt. Op basis hiervan denk ik dat hij of de kleinere formaatjes ook perfect geschikt zouden zijn voor het aanbrengen van andere vloeibare producten zoals bijvoorbeeld concealer of creamcontour.

Disclaimer: zelf heb ik niet de kwast van ‘Mac’ of ‘Artis’, dus ik kan geen vergelijking uitvoeren of met zekerheid zeggen dat hij even goed of beter is.

Poederproducten
Over de werking van de kwast in combinatie met poeders zoals gezichtspoeders, bronzer, blush, … ben ik dan weer absoluut niet tevreden… Jammer want ik had van andere mensen gehoord dat ‘ie dit normaal ook wel erg goed deed. Zoals je kan zien op de foto’s lijkt hij wel product redelijk goed op te nemen en genoeg gepigmenteerd af te geven. Deed ik dit op mijn gezicht, viel het wel meteen serieus tegen. Bepaalde producten geeft hij niet of amper af, andere producten geeft hij dan weer zo gepigmenteerd af dat ik op een clown begon te lijken… Daarnaast blijft er ontzettend veel product op de kwast achter, waardoor je hem telkens even moet ‘proper’ maken alvorens je ermee in een andere kleur of product kan gaan.

collage met swatches waarbij de primark kwast een bronzer (bahama mama van the balm) en blush (swiss dot van the balm)
           Bronzer                                                                                 Blush
Rechts is er telkens een gewone swatch gemaakt ter vergelijking met links waar het product aangebracht werd met de Primarkkwast. 

Voor poederproducten zal ik hem dus zeker en vast niet snel meer bij de hand nemen, gelukkig had ik hem ook gekocht met het oog op het aanbrengen van foundation en dit doet ‘ie prima!

Eindoordeel
Pluspunten:
~ aparte vorm die momenteel erg ‘in’ is
~ na de eerste wasbeurt kwamen er geen haartjes los (fingers crossed dat dit zo gaat blijven)
~ gemakkelijk en snel op een groot oppervlakte (bv. je volledige gezicht) makeup aanbrengen
~ werkt fijn met vloeibare producten zoals foundation

Wat kon beter:
~ aanbrengen van poederproducten
~ het tussenstukje waar de kwast’kop’ op de steel staat is erg flexibel en tegelijk erg dun, hopelijk breekt dit niet te snel af wanneer je een beetje druk zet op de kwast

Over het algemeen is het een toffe aanwinst voor m’n kwastencollectie en misschien wel een must voor de echt ‘die-hards’ of ‘collectors’ onder ons. Hij ziet er niet alleen tof, apart en hip uit, maar werkt ook nog eens fijn! Wil je het zelf graag eens testen voor een klein prijsje, vind ik het wel de moeite waard. Indien je al super tevreden bent over je foundation kwast, zou ik niet zeggen dat je deze persé nodig hebt. Ben je van plan hem voornamelijk te gebruiken met poeders, zou ik hem ook skippen. Verder denk ik wel dat ‘ie erg fijn is voor diegene die helemaal into cream highlight en cream contouren zijn.

Prijs en verkrijgbaarheid
Te koop in ‘Primark’ filialen voor 5,50 euro.
De kleinere varianten waren iets goedkoper en de driedelige set in koperkleur was rond de 10,00 à 11,00 euro als ik me niet vergis.

Een gedachte over “‘Oval brush’ Primark review – dupe alert?!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s