nails

Nails of the month – Holiday spirit

Gelnagels
Oorspronkelijk was ik een enorme nagellakfan, elke week een ander kleurtje erop, experimenteren met nail art, … Jammer genoeg vond ik dat hier best wel wat tijd inkroop gaande van het ontlakken, het vijlen, het lakken tot het drogen wat overigens úúúren leek te duren… Daarnaast heb ik van mezelf erg zwakke nagels die dus nogal makkelijk scheurden of afbraken waardoor ik al de andere nagels opnieuw kort moest knippen. Voor iemand die van lange, mooi gelakte en verzorgde nagels hield was het ‘chippen’ van men nagellak in combinatie met het telkens opnieuw lakken en het breken van m’n nagels een regelrechte hel. Toen een goede vriendin van me telkens haar fantastische gelnagels toonden die maar liefst 4 weken perfect bleven zitten, besloot ik om toch ook maar de overstap te maken naar gelnagels.

Ondertussen heb ik al ongeveer twee jaar gelnagels en als ik heel eerlijk met jullie wil zijn, kan ik eigenlijk niet meer zonder. Het is gewoon zó gemakkelijk! Je hoeft niet elke week (of zelfs om de twee dagen) je nagels te lakken, er komen geen nagellakrestjes af, je nagels breken niet af, … Het beste van dit alles is dat al je nagels meteen na je nagelsessie droog zijn en klaar voor gebruik. Daarnaast heb je ook altijd mooi verzorgde nagels waar je enkele weken lang gewoonweg niet naar om hoeft te kijken.

collage van diverse gelnagelsetjes van enkele maanden geleden
Bovenste foto’s werden gezet bij Bea van Pleasure Nails.
Onderste foto’s werden gezet door mijn huidige nagelstyliste – meer info onderaan het blogartikel.

Daarom leek het me leuk om hier een rubriek van te maken en maandelijks een blogpost te schrijven over de ‘nagels van de maand’.
Voor welke kleurtjes ging ik? Waarom koos ik nailart? Zou ik dit opnieuw kiezen? Vind ik de kleurencombinaties goed?
Misschien kan het jullie inspireren!

Nails of the month
Deze maand ging ik voor ‘holiday inspired’ kerstachtige nageltjes omdat m’n volgende afspraak pas na 25 december is en ik zo met de feestdagen matchy nails heb. Daarnaast brengt dit setje me al helemaal in de kerstsfeer!

gelnagelsetje dat helemaal kerst inspired is

Zelf heb ik gekozen voor de kleuren rood & goud, hoe kon het ook anders met kerst? Telkens voor m’n afspraak probeer ik wat inspiratie op te doen via ‘Pinterest’ en daar vond ik een leuke afbeelding waarop uiteindelijk mijn statementnagel (de ringvinger) op is gebaseerd. Samen met de nagelstyliste bekijken we op basis van de gekozen kleuren en de inspiratiefoto’s wat we ervan kunnen maken. Zo is bijna elke nagel verschillend en toch is het een leuk geheel samen!collage met een inspiratiefoto en daarnaast de eigen gelnagels die in het thema kerst zijn
               inspiratiefoto                                                                          eigen setje

Zelf ben ik ook niet meteen fan van een kerstman of rendier op m’n nagel en toch straalt het genoeg kerst uit zonder overdreven te zijn. Daarom ben ik deze maand superblij met m’n nagelsetje!

Iets voor jou?
Pluspunten:
~ blijven langdurig houdbaar en mooi
~ stevigheid voor de dames onder ons met zwakke nagels of nagelbijtertjes
~ zelf geen geklungel meer met nailart en super uitgebreid gamma aan kleurtjes
~ geen gedoe om zelf je hardnekkige glitternagellak verwijderd te krijgen

Waar moet je wel rekening mee houden:
~ als je veel en op regelmatige basis (bv. voor je beroep) met je handen in water zit (bv. afwassen, poetsen, …) kan het zijn dat de gel al eens wil lossen
~ indien je nagels snel groeien, heb je op het einde van je vier weken wel wat uitgroei

Prijs – kwaliteit
~ voor een nieuwe set met verlengingen kan er rond de 65,00 euro worden gevraagd, een bijwerking ligt gemiddeld rond de 40,00 euro
~ hangt af van het salon, de ervaring van de nagelstyliste, de regio, welke set je laat zetten, …
~ denk er aan, goedkoop is niet altijd beter!
~ jezelf vooraf goed laten informeren is een must en bekijk zeker foto’s, pols bij mensen die je kent die er al eens geweest zijn, …

Dit nagelsetje werd gezet door Hermans Faith van Glamour Nails.
Haar facebookpagina kan je hier vinden.

13 gedachten over “Nails of the month – Holiday spirit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s