review

NYX lip lingerie liquid lipstick – review

knipsel

Een tijdje terug ging ik naar de opening van de NYX winkel te Antwerpen, wat ik toen allemaal kocht kan je hier terugvinden. Eerder deed ik al een review over een lippenstift van dit merk, nu zijn de twee liquid lipsticks aan de beurt!

Verpakking en eerst indruk
We zien een typische liquid lipstick verpakking waarbij zowel de verpakking als de applicator gelijkaardig zijn als die van een doorsnee lipgloss. Wat mij wel opviel tussen m’n andere liquid lipsticks is dat de lip lingerie van NYX wel veel langer is en het dus lijkt alsof je best veel product krijgt. Toen ik iets beter keek, zag ik dat er 4ml in de tube zit. Bij een andere liquid lipstick die ik heb en in een kleinere tube komt, zit er maar liefst bijna 8ml in… Laat je dus niet misleiden door de lengte van de huls!15388558_1201116566640529_426224581_oWel fijn vind ik dat je door de verpakking heen de kleur kan zien. Zo vind je hem vlotjes terug in je stash. Daarnaast is het een erg dunne, smalle en platte applicator. Toch kon ik hier mijn gehele lippen snel van een laagje kleur voorzien en werkte hij lekker precies in bijvoorbeeld de hoekjes of je cupidoboog. Erg fijn want dit verkleint natuurlijk de kans dat je uitschiet of naast je liplijn kleurt en nadien nog ‘opkuis’werk hebt met concealer. Ook om het eventueel nadien bij te werken is het handig wanneer je weet dat je niet vaak foutjes zal maken met deze applicator en dus niet overal een concealer en kwastje hoeft mee te nemen.collageDe formule vind ik ontzettend fijn! Hij is niet droog, eerder vloeibaar en smeert super vlot uit over je lippen. Toch is hij ondanks deze vloeibare substantie niet doorzichtig, maar net sterk gepigmenteerd. Ik ben impressed!

Let’s test!
Algemeen
Na het eten was de lipstick wel zo goed als verdwenen, alleen langs de buitenrandjes zaten er nog overgebleven deeltjes op… Dit vond ik erg jammer omdat ‘ie wel super transferproof is en na het opdrogen geen kusafdruk op m’n hand achterliet. Daarnaast had ik maar gewoon een broodje gegeten, dus ik vrees ervoor dat zeker bij vettiger eten of eten waarin olie verwerkt zit (bv slaatje met vinaigrette), je lipstick gegarandeerd verdwenen gaat zijn. Ergens is dit ook wel logisch omdat olie erom gekend staat om (waterproof) makeup of makeup die moeilijk te verwijderen is, snel weg te halen. Toch behoort naar mijn mening een broodje niet tot de ‘gevaarlijke’ groep van eten als het aankomt op het dragen van een liquid lipstick. Jammer maar de eettest werd niet goed doorstaan…

Bijwerken nadien kan zeker en gaat ook vrij makkelijk, toch vond ik dat ‘ie een klein beetje ophoopte daar waar er nog een overgebleven restje zat. Het beste is dan om hem er gewoon volledig af te halen en opnieuw aan te brengen in plaats van gewoon een nieuw laagje aan te brengen over de resterende stukjes. Uiteraard is dit niet altijd een optie, als ik bijvoorbeeld denk aan school of werk ga ik persoonlijk niet liggen sleuren met makeupremover en dergelijken.


‘Exotic’
collagee
Exotic is een hele mooie en draagbare kleur die niet alleen bij veel looks, maar ook diverse huidskleuren mooi zal staan. Zelf doet ‘ie me een beetje denken aan de kleur ‘Retro’ van ‘Mac’, deze heb ik zelf in m’n stash en draag ik regelmatig. Alleen is deze variant van NYX net iets lichte van kleur en heeft hij een matte finish waardoor hij ook droger aanvoelt op de lippen. 15658642_1213752755376910_1272738864_o
Wanneer liquid lipsticks te snel drogen, krijg je vaak last met kleurverschillen en donkere of lichtere ‘plekjes’ omdat je niet vlot genoeg was bij het aanbrengen. Dat is bij deze kleur absoluut niet het geval, je kan rustig werken en eventueel foutjes na het drogen nog met concealer eenvoudig wegwerken. Op het gebied van pigmentatie heb ik ook totaal niets aan te merken, met 1 laagje is hij helemaal gedekt. Zelf heb ik twee laagjes aangebracht, maar dit is geen must.


‘Embellishment’
collageee
Dit is een koelere kleur met een paarsere tint erin. Een totaal andere dan de vorige kleur dus, maar daarom niet minder mooi! Ook deze pigmentatie is prima, toch heb ik hier ook 2 laagjes van aangebracht om hem volledig gelijk dekkend erop te krijgen. Dit is niet altijd nodig met deze kleur denk ik, afhankelijk van je eigen lipkleurpigmentatie.15697044_1215626851856167_189881204_o2

Net als bij de andere kleur heb je voldoende tijd om alles rustig aan te brengen zonder dat ‘ie vlekkerig wordt op bepaalde plaatsen door het snel drogen. Eens droog is ook deze variant volledig mat en transferproof. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je lover helemaal vol met paarse lipstick hangt 😉

Eindoordeel
Kortom met de kleur Exotic ben ik super tevreden. Een hele toffe kleur die ik vaak zal dragen en goed aanbrengt. Een echte aanrader! Hetzelfde geldt ook voor de kleur Embellishment, een koele paarstint die ik met veel liefde zal combineren.

Pluspunten:
~ je kan de kleur makkelijk zien en terugvinden dankzij de doorzichtbare huls
~ applicator brengt fijn, netjes en precies aan
~ transferproof
~ droogt matt op en voelt naar mijn mening niet extreem droog aan op je lippen

Wat kon beter:
~ slijtage na eten
~ na bijwerken ligt die toch iets ‘dikker’ op achtergebleven stukjes
~ zoals altijd met paarse tinten kan de kleur Embellishment je tanden wat geler doen lijken

Prijs en verkrijgbaarheid
NYX is te koop via hun eigen website of via ‘Douglas’ (winkels en website). Daarnaast zijn er ook eigen winkels te vinden in zowel België als Nederland, in de winkel zelf heb ik 8,30 euro per stuk voor betaald.

Een gedachte over “NYX lip lingerie liquid lipstick – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s