eerste indruk·ervaring·korting·review

L’Oréal pure clay maskers – review + KORTINGSBON!

17269242_1289908931094625_1651179723_oVoor mijn verjaardag had ik onder andere twee van de drie maskers uit de nieuwe lijn van L’Oréal gekregen. Nu concepten als multi-masking helemaal hip zijn, leek het me wel een goed idee om deze een kans te geven en met jullie m’n mening te delen!

Hoe handig ik maskertjes in een klein pakje (zie review van de action maskertjes) ook mag vinden, de maskers in potten en tuben zijn niet uit de rekken weg te slaan. Het concept multi-masking is dan ook helemaal hip & happening, hierbij breng je eigenlijk gewoon verschillende maskers aan op diverse delen van je gezicht. Bijvoorbeeld je hebt last van een vettige T-zone dan kan je hier een matterend en zuiverend masker aanbrengen. Tegelijkertijd zijn je wangen misschien wat aan de droge kant, dan kan je hier een stukje hydraterend masker aanbrengen. Zo krijg je als het ware een lappendeken aan maskers op je gezicht om optimaal in te spelen op de specifieke behoeftes van jouw huid. Dit concept gaat natuurlijk veel makkelijker wanneer je een verscheidenheid en veelheid aan tubes en potten thuis hebt staan.

Wat?
Volgens de website van L’oréal is er toegewerkt naar 3 verschillende behoeften van de huidjes. Er is een zwartkleurig masker op basis van steenkool dat de huid ontgift en de natuurlijke glow terugbrengt waardoor je huid er frisser en stralender uit komt te zien. Daarnaast is er een roodkleurig masker met rode algen dat de huid licht scrubt en hierdoor poriën doet verfijnen met een gladdere huid tot gevolg. Als laatste is er ook nog een groen masker dat door middel van groene eucalyptus de huid niet alleen zuivert, maar ook matteert.
Knipsel3.PNG
Vooraf
De twee maskers die ik zal uittesten zijn enerzijds het zwarte en anderzijds het groenkleurige masker.
Mijn huidtype zou ik zelf omschrijven als normaal tot vet, dit is zeker en vast iets om in je achterhoofd te houden bij het lezen van deze review.
Aanbrengen van de maskertjes doe ik met een kwast zodat het product in de pot niet in contact komt met mijn vingers om verspreiden van eventuele bacteriën te vermijden.

Verpakking?
De glazen potten stralen best wel luxe uit en voelen ook zo aan, ook kan je makkelijk de kleur van het masker zien dit is wel zo handig wanneer je meerdere maskertjes van deze lijn hebt. Het draaideksel werkt prima en hieronder zit nog een soort van extra bescherming in de vorm van een wit plasticje. Het heeft wel een klein stukje om vast te houden bij het weg te halen, toch werkt dit niet super handig vind ik. Bereid je maar voor op wat masker aan je vingers wanneer je het plasticje wil weghalen en na het aanbrengen er terug op wil drukken.collage.jpgOp de kartonnen verpakking vind je eigenlijk alles terug wat je moet weten zoals een gebruiksaanwijzing, voor welk type huid het masker geschikt is, wat welke ingrediënten zullen doen voor jouw huid, …

Let’s test: detox masker – laat stralen
collage1.jpg
Dit masker was lekker vloeibaar waardoor het super vlotjes te verdelen was over m’n gezicht, toch was het niet té lopend zodat je per ongeluk product zou morsen. Het droogt snel op en na het droogproces zie je heel goed al je poriën tevoorschijn komen!collage2Het laat zich met lauw water zonder veel moeite afspoelen en nadien voelt m’n huid lekker zacht aan, heerlijk! De belofte om je huid een frisse uitstraling en natuurlijke ‘glow’ te geven is zeker en vast niet gelogen, mijn huid ziet er inderdaad gezond en verzorgd uit. Daarnaast lijkt het inderdaad of er is terug wat leven ingeblazen is en het gezicht ziet er opgepept uit. Persoonlijk was ik wel bang dat het een té glanzend tot zelf vettig effect zou geven omdat ik normaal gezien een huid heb die snel wat vetter wordt. Toch zag dit er niet vies of olieachtig uit, maar echt gewoon een gezonde ‘glowy’ uitstraling.collageZEen aanrader voor wanneer je huid een zware periode achter de rug heeft gehad, je veel binnen hebt gezeten, veel stress hebt gehad, niet veel tijd hebt gehad om je huid goed te verzorgen, … Voor een snelle en multifunctionele opkikker!

Let’s test: zuiverend masker- maakt mat
collage1.jpg
Net zoals het zwarte masker was ook deze variant vloeibaar genoeg zodat ‘ie lekker vlot uitsmeerde, toch vond ik hem precies net ietsjes stroever. Daarnaast droogde het masker ook snel op waardoor je niet heel veel tijd hebt om het rustig aan te brengen in een dun laagje. Ook hier zag je na het opdrogen heel duidelijk je poriën naar voren komen. De geur van de eucalyptus was duidelijk te ruiken, maar dit vond ik eigenlijk wel fijn!collage2.jpg
collageG
Opnieuw is het masker super vlotjes af te spoelen met lauw water en zoals beloofd ziet men huid er pakken matter uit dan voorheen. Toch voelt de huid niet droog, maar zelfs zacht aan. De dagen nadien ben ik toch een klein beetje teleurgesteld over het resultaat op langere termijn, want twee dagen na gebruik was m’n huid opnieuw al terug aan de vette kant.

Conclusie
Persoonlijk ben ik niet een heel grote van skincare items in potten omdat je er dan met je handen moet aankomen, het product meermaals in contact komt met lucht, … dit zorgt natuurlijk makkelijk voor bacteriën die je dan rechtstreeks op je huid brengt. Toch vond ik het hier nog meevallen aangezien er een extra opzetstukje bij is en je het product kan aanbrengen met een spateltje of kwast. Tip: bij producten in tubevorm heb je dit probleem niet, zeker voor mensen met een gevoelige huid kan het aan te raden zijn om hiermee rekening te houden.

De maskertjes waren lekker vloeibaar wat handig aanbracht, ze drogen snel op en laten zich nadien ook vlot afspoelen. Daarnaast deden ze ook elk wat ze hadden beloofd enerzijds de huid laten stralen en anderzijds de huid matteren. Het effect op lange termijn had voor mij toch wel wat langer zichtbaar mogen zijn. Of ik ze al dan niet opnieuw zou kopen, valt nog wat af te wachten hoelang je met één potje kan doen etc.

Voor meer info over de maskertjes en andere producten uit deze lijn verwijs ik je graag door naar de webpagina van L’oréal, hier vind je ook tips voor multi-masking!

Kortingsbon
Knipsel.PNG
Momenteel loopt er een kortingsbon van 2 euro per aankoop van één masker uit de pure clay lijn of een van de twee nieuwe pure clay washes. De bon kan je hier terugvinden, let wel op de bon is slechts geldig tot en met 31 maart 2017!

Prijs en verkrijgbaarheid
De drie varianten die momenteel te koop zijn kan je vinden bij verschillende drogisterijen zoals Kruidvat en Etos, maar ook online via de websites voor een gemiddelde van 10,00 euro per pot.

Heb jij deze maskers al eens geprobeerd?
Welk zou jij aanschaffen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s