collectie·eerste indruk·review

Zomercollectie Yves Rocher overview + Eau de toilette review

Wat?
De geur maakt onderdeel uit van de zogenaamde ‘Bohemian Chic Summer zomercollectie 2017’ van Yves Rocher die te koop is tot en met 28 mei. Buiten de limited edition geur zitten er ook drie glossy lippennen en vijf gekleurde eyeliners in de collectie.
COLLAGE.PNG
van links naar rechts: Corail – Abricot – Or nacré

COLLAGE.PNG
van links naar rechts: Bleu céladon (appelblauwzeegroen) – Vert forêt (groen) – Brun café (bruin) – Bleu pensée (donkerblauw) – Bleu paradis (blauw)
collage 1.PNGvan links naar rechts: haarparfum – douchegel – eau de toilette
Bron foto’s: Yves Rocher website

Van het Eau de toilette is er ook een haarparfum en douchegel verkrijgbaar zodat je de geur overal op je hele lichaam hebt. Momenteel liep er ook een actie met bijhorend toilettasje in dezelfde print. In de review komt alleen het parfum aan bod.

Verpakking
Het parfum komt in een erg mooi babyroze kartonnen doosje dat bedrukt is met een donkerroze bloemenprint. Verder is het afgewxerkt met lichtblauwe en gouden details die het licht opvangen waardoor ze reflecteren ten opzichte van het matte doosje.

Het flesje is doorzichtig en het parfum heeft een lichtroze tintje. De dop is eerder donkerroze/rood en verder zijn er opnieuw gouden details terug te vinden in combinatie met de bloemenprint. Kortom de verpakking vind ik persoonlijk echt geslaagd, lekker elegant, zomers, fris, kleurrijk, … Toch is het niet té veel of overdreven. In de flacon zit er 100 ml.
collage.jpg

Let’s test
Yves Rocher omschrijft de geur als een ‘melange van fruit’ waarbij de nadruk voornamelijk ligt op citrus en allerlei zomerfruit, het geheel wordt gecombineerd met frisse munt. De geur vind ik inderdaad zomers en zoet, maar totaal niet zwaar en zelfs luchtig fris! Het is een heel subtiele en fijne geur die toch iets extra heeft. Hij is zeker niet overheersend, sterk aanwezig of zwaar.

Ik raad het je wel aan om in de winkel eens de tester te gaan ruiken omdat een geur nu eenmaal heel persoonlijk is, het van huid op huid ook anders kan ruiken, je zelf bepaalde voorkeuren hebt voor geuren, …

18379147_1342904475795070_310999716_o.jpg

Zoals te verwachten valt bij een Eau de toilette, blijft de geur niet heel erg lang hangen…
Voor een kleiner prijsje dan een echt Eau de parfum is het ook niet super dramatisch om dan een paar keer meer te spuiten en doorheen de dag nog een keertje extra aan te brengen. Dit kan gemakkelijk omdat het flesje niet heel gigantisch groot is. Of je zou een miniflacon kunnen kopen dat je zelf kan vullen met je eigen parfum en zo de geur makkelijk meedragen in je tas on the go.

Kijk er enorm naar uit om ook de douchegel in gebruik te nemen tijdens de laatste lentemaanden en eerste zomermaanden!

Prijs en verkrijgbaarheid
In de winkel en op de website van Yves Rocher is de collectie volgens de advertenties nog te koop tot en met 28 mei 2017. De prijzen variëren van 32,00 euro tot 3,90 euro. Opgelet Yves Rocher doet erg vaak online acties, via mail, via de kraskaart in je postbus, … waarbij je kan genieten van super kortingen zodat bijvoorbeeld de geur (100 ml) voor een kleine 20,00 euro over de toonbank gaat.

Zelf heb ik de Eau de toilette besteld tijdens een actie waarbij je toen op alle geurtjes een fikse korting kreeg en de gratis douchegel als extraatje erbij. Daarbovenop was er ook meteen via mail binnengekomen dat je bij elke bestelling het toiletzakje ontving met daarin een reisformaatje van de douchegel uit de zomercollectie 2017.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s