eerste indruk·ervaring·review

Cream highlight & contourstick van de Action, topper of flopper?! – review

18516629_1346368475448670_1537049738_oEen contourstick voor minder dan 1 euro?! Die wilde ik uiteraard maar al te graag aan een grondige test onderwerpen, lees snel verder voor een uitgebreide review!

Wat?
Een dubbelzijdige stick met aan de ene zijde een highlightint en aan de andere zijde een contourkleur om je gezicht vorm te geven ofwel te shapen. Het product is niet helemaal echt vloeibaar te noemen, maar het heeft wel een crème structuur, het is dus geen droog poeder.

collage3

Tip: denk eraan dat je crème producten niet aanbrengt over poederproducten. Dit wil dus concreet zeggen dat je bij producten die creamy of vloeibaar zijn je ze aanbrengt over bv. je foundation en concealer vóór je het gezicht fixeert met een compact- of losse poeder.

Waarom doen we dit op die manier? Enerzijds kunnen de producten een beetje gaan ‘schiften’ want poeder en cream gaan nu eenmaal niet echt hand in hand. Hierdoor kunnen ze ook minder vlotjes in elkaar blenden omdat de poeder droog is en de andere producten niet. Ook wordt poeder gebruikt om vloeibare producten ‘vast te zetten’ en ervoor te zorgen dat ze niet overal heen gaan doorheen de dag, daarom is het aan te raden eerst alle ‘natte’ producten te gebruiken en nadien poederproducten.

Verpakking?
De stick komt in een doosje van karton waarop aan de onder- en bovenkant genoteerd staat welke zijde je moet gebruiken om te highlighten en welke zijde je dient te gebruiken voor de contour. Op de achterkant geeft een tekening nog een kleine gebruiksaanwezig voor die aangeeft op welke plekken van je gezicht je de contour en highlight moet aanbrengen. Onder de foto’s kan je ook de instructies nog eens doorlezen in woorden (in het Engels).

collage2.jpg
Verder kunnen we lezen dat het om de kleur ’02 Light’ gaat. In het rek zelf zag ik ook nog enkele pakjes met nummer ‘04 Dark’ hangen. Ik veronderstel dat er dan ook nog een nummer 01 en 03 zijn, maar weet dit dus niet helemaal zeker.

Er zit 2 X 2,4 gram in, dus elke zijde van de stick bevat 2,4 gram en in totaal krijg je dus bijna 5 gram product.

Swatches
18426175_1342908929127958_1563206530_o.jpg

Let’s test!
18471754_1346245555460962_216800975_o

Highlightkant
Over deze zijde van de stick kan ik helaas erg kort zijn… Dit slaagt echt werkelijk nergens op! Helaas zie je de kleur noch de glans terug op je gezicht, dit was ook op de swatch al redelijk duidelijk en dan ook te verwachten.

Contourkant
Vooraf had ik er al een beetje voor gevreesd maar de kleur is vrij warm van ondertoon waardoor ‘ie eerder geschikt is als een bronzer in plaats van echt een koele contourtint. Wat ik enorm fijn vind is dat het crème product zich echt makkelijk laat uitblenden (bv. met een sponsje of kwast) en totaal niet stroef is!

Op de foto’s is het niet mega duidelijk, maar je merkt (vooral in het echt dan) wel een subtiel en merkbaar verschil. Als je het effect toch wat nadrukkelijker wil, kan je de kleur gemakkelijk wat opbouwen door diverse lagen aan te brengen, uit de blenden, terug een streepje aanbrengen, opnieuw blenden, … Op de vergelijkingsfoto’s draag ik wel maar 1 aangebracht laagje van het product.
collage.jpg
Links: zijde zonder de stick
Rechts: zijde met de stick – zowel highlight als contour

Het effect vind ik persoonlijk wel mooi en subtiel, dit is zeker en vast niet fout op gewone dagen waarbij je een alledaagse niet over the top makeuplook draagt. Toch kan je hetzelfde effect makkelijk nabootsen of alsook creëren met een poederkleur waarbij je slechts één keer de poeder aanbrengt voor dezelfde dekking en pigmentatie. Daarbij komt dan ook nog eens dat dat pakken sneller gaat dan meerdere keren deze stick achter elkaar aanbrengen en uitblenden.

Nadien heb ik m’n gezicht afgepoederd met een matte transparante poeder. Je zou indien je zelf wil nog een bronzer, contour of highlightkleur kunnen aanbrengen in poederformaat over de cream producten. Dan vormen deze creams een soort basis voor je poederkleurtjes, net zoals bij bv. oogschaduwsticks of oogschaduwcreampotjes een basis vormen waar je nadien met eenzelfde tintje in oogschaduwpoeder overheen gaat.

Conclusie
Jammer genoeg zal ik de highlightzijde van de stick er echt absoluut nooit meer bij nemen om te gebruiken want deze doet gewoonweg niets voor je gezicht. De contourkleur daarentegen vond ik wel een stuk fijner, zeker als warmere bronzerkleur of een soort van snelle bronzer en contour in één. Het is verder ook voorlopig het enige cream contourproduct dat ik bezit dus dan is het wel tof om er af en toe nog eens mee te spelen.

Wil je eens experimenteren met cream contourproducten? Dan denk ik dat je voor deze prijs zeker en vast niet kan achterblijven en het zeker leuk kan zijn om aan te schaffen. Toch moet je het voor de highlightkleur niet doen.

Heb je zelf een erg lichte huidskleur en vaak last dat shapeproducten voor jou snel te donker of te oranje zijn? Dan kan deze stick waarschijnlijk voor jou wel een aanrader zijn want dan ga je zowel de highlighter als de contour/bronzer veel beter zien zonder dat ze té donker zijn.

Of ik de contourkleur uit de stick zelf nog zal gaan gebruiken in de toekomst? Voorlopig heb ik hem wel in mijn stash gestoken en misschien dat ik hem wel opmaak tot de contourzijde leeg is. Toch zal het er vanaf hangen of ik het nog effectief regelmatig zal gebruiken aangezien het effect wel mooi is, maar zoals ik al zei dit ook makkelijk en veel sneller kan gebeuren met een simpel poeder.

Prijs en verkrijgbaarheid
Zoals vele items bij Action hangt het er telkens per filiaal vanaf wat er al dan niet aanwezig is in de winkel. Verder is er ook geen duidelijkheid hoelang dit product nog in de rekken blijft liggen, al dan niet permanent aangezien Action een wisselende assortiment heeft.

Voor de stick zelf betaalde ik 0,88 euro.

18426280_1342908945794623_316129997_o

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s