aanraders·DIY·look

Simpel trucje – DIY rosegold lippen!

De matte lipsticktrend heeft nog niet helemaal, maar toch gedeeltelijk plaats moeten maken voor de metallic lippen. Eén van m’n favorieten binnen deze hype is het rosé gouden kleurtje, perfect ook voor de aanstaande zonnige maanden in de lente en zomer. Benieuwd hoe je dit lekker snel en simpel zelf kan maken met producten die je gegarandeerd al in huis hebt liggen? Lees dan zeker verder!

Trend?
Rosegold is natuurlijk al langer dan vandaag helemaal hip en haast niet meer weg te denken. We zien het dan ook werkelijk overal, in de makeupwereld, in de modewereld, in interieurwinkels, in accessoires, op de nagels, …

Een tijdje geleden botste ik op een fantastisch mooie liquid lipstick van het merk Jouer in de kleur ‘Papaye’, helaas is het merk niet zo makkelijk hier in België te verkrijgen en is het ook niet heel budgetvriendelijk. Toen zag ik een filmpje van een Vlaamse YouTubester genaamd Emma (TheImagePartner op YouTube) waarin zij een aantal beautytips meegaf en ik vond dat zij een super toffe rosegold lip droeg. Alvorens ik kon reageren op de video met de vraag welke lipstick het was, kwam de self made kleur aan bod in haar filmpje.

collage.jpgLinks: Papaye van Jouer
Rechts: Trinket van Sugarpill

Hierdoor ben ik zelf aan de slag gegaan en heb ik ontdekt dat het eigenlijk super makkelijk is om deze lipkleur zelf te creëren met een minimum aan producten, een minimum aan stappen en een minimum aan tijd!

Wat hebben we nodig?
Voor het maken van deze lipsticklook hebben we slechts 2 producten nodig. Enerzijds gaan we uiteraard een lipstick gebruiken in een zachtroze kleurtje. Gebruik het liefste een creamy of glanzende lipstick die ‘vettig’ blijft en niet bijvoorbeeld opdroogt want dan kunnen we ons tweede product er niet goed in ‘mengen’. Je moet dus nog met je lippen over elkaar kunnen wrijven, zo weet je zeker dat de lipstick niet te stroef of te droog is voor deze DIY. Een liquid lipstick is dan ook niet geschikt omdat deze vaak volledig opdrogen.

Anderzijds gaan we nog een poederproduct gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld een oogschaduw zijn, maar evengoed een highlighter, blush of los pigmentje en dit uiteraard in een gouden kleur. Ook handig is een rosegold tintje moest je dit hebben liggen.

Helemaal onderaan het artikel bij het stukje ‘eindresultaat’, laat ik enkele verschillende combinaties zien van diverse lipsticks en poeders die ik geprobeerd heb.

Hoe?
Het is echt super eenvoudig en snel! Je brengt allereerst gewoon simpel de lipstick aan op je lippen. Nadien dep je met je vinger in je oogschaduw/highlighter of los pigmentje en breng je al deppend en licht wrijvend het poeder aan over de lipstick. Zo ga je deze ook een beetje mengen met de roze kleur en dit kan ook nog makkelijker door voorzichtig je lippen over elkaar te halen.

Een goede balans vinden tussen de twee is eigenlijk de grote ‘kunst’ van dit trucje. Begin daarom met voorzichtig beetje bij beetje poeder toe te voegen en bekijk het resultaat tussendoor. Meer poeder aanbrengen kan altijd, het fixen indien je té veel poeder hebt aangebracht, is veel moeilijk en lastiger op te lossen. Want lipstick aanbrengen over het poeder raad ik je absoluut niet aan.

Ziezo, het is al klaar! Zelf heb ik deze lipcombi al regelmatig gedragen en ik merk dat door het poeder de lipstick vaak veel langer blijft zitten dan anders omdat ‘ie iets minder creamy is, toch voel het zeker en vast niet heel erg droog aan. Het beste is dat je eventjes speelt en test op de lippen welke kleurencombinatie van lipstick én poeder het gewenste effect geven.

Eindresultaat!
1.combi 1.jpgEen tip die ik zelf gespot had bij een Vlaamse YouTubester was het gebruiken van het los pigmentje van MAC in de kleur ‘Vanilla’. De lipstick die ik hierbij droeg was ‘In a rosegarden’ van Catrice. Dit is mijn favoriete combinatie. Zelf merkte ik op dat vooral witgouden tinten het erg goed doen voor het rosegold effect!

2.
combi 23.jpg
Voor combi twee gebruikte ik een roze lipstick van The Balm in the kleur ‘Ima goodkisser’ en een mengeling van twee verschillende oogschaduws uit het “I heart chocolate’ palette van I heart makeup/ makeup revolution.

3.
combi 3.jpg
Bij combi drie gebruikte ik opnieuw de lipstick van Catrice in de kleur ‘In a rosegarden’ met een mengeling van twee highlighters van The Balm in de kleuren ‘Mary-Lou Manizer’ en ‘Cindy-Lou Manizer’.

Andere producten die het proberen waard zijn
De mogelijkheden zijn écht E-I-N-D-E-L-O-O-S! Je moet maar eens een kijkje in je stash nemen en je vindt gegarandeerd een hele hoop aan producten die in aanmerking zouden kunnen komen. Elke roze lipstick kan, veel van je rosé, witte en gouden highlighters kunnen, oogschaduw kleurtjes in goud, shimmer wit, roze, … zijn top en ook veel shimmery roze blushtinten zijn een optie. Ik zou zeggen, zoek alles bij elkaar en uittesten maar! Zo vind je vanzelf wel een toffe combinatie die voor jou werkt en jou het gewenste effect geef, succes!

3 gedachten over “Simpel trucje – DIY rosegold lippen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s