aanraders·collectie·eerste indruk·review

Mermaid kwastenset van Boozyshop – review!

collage
Een paar artikels terug konden jullie mijn shoplog bekijken van alle bestelde items bij Boozyshop tijdens hun megasale op de eigen kwasten. Vandaag is het de beurt aan de mermaid brushset om eens grondig onder de loep genomen te worden. Ze zien er alleszins echt helemaal fantastisch uit, maar werken ze ook zo?!

Wat?
De mermaid set van Boozyshop’s eigen huismerk kwam in een mooi verzorgd en afgewerkt wit tasje dat zeker en vast groot genoeg was. Ze hebben uiteraard een zeemeerminnenstaart als handvat, wat ze net zo uniek en leuk maakt! Het geheel van de paarse/bordeaux ombré haren past super goed bij de kleuren van de ‘schubben’.

7

Veel van de kwasten hebben een officiële naam die al aangeeft waarvoor ze ‘dienen’ ofwel gebruikt kunnen worden. Uiteraard is het volledig aan jezelf om te beslissen of je de kwasten hiervoor wel degelijk wil aanwenden aangezien ze vaak meerdere opties openhouden. Vele kwasten kunnen zowel voor bijvoorbeeld poeder, als blush, als contour, als bronzer, als highlight, als … gebruikt worden, dus pin jezelf niet te veel vast op de namen van de kwasten.

Over het algemeen zijn het volgens mij wel allemaal poederkwasten en dus niet meteen heel geschikt om te gebruiken in combinatie met vloeibare producten zoals bijvoorbeeld foundation, concealer, cream contour, … Zelf heb ik eens geprobeerd met het kleindere blendingkwastje om oogschaduwprimer uit te blenden, en dit was geen succes. Dus voor cream producten zou ik ze niet kopen!

Het zijn allemaal kwasten gemaakt van synthetische haren.

Let’s test!
Powder brush
collage.jpg
Een standaard poederkwast die van formaat niet te groot en niet te klein is. De haren zijn lekker fluffy, maar staan toch nog genoeg op elkaar om product goed op te nemen. Met deze kwast kan je eigenlijk heel veel doen gaande van het aanbrengen van poeder over je hele gezicht, bronzer aanzetten, blush, …

collage1.jpgZelf gebruik ik hem het liefste voor het ‘setten’ van mijn oogschaduwprimer of voor het wegvegen van los poeder wanneer ik de ‘baking’techniek heb toegepast. Hij is wel fijn voor het setten van je gezicht, maar aangezien ik hier al een vaste geliefde kwast voor had, wilde ik deze niet meteen vervangen.

Tapered powder brushcollage.jpg
Een grote fluffy kwast waarbij de haren naar boven toe in een soort afgeronde punt lopen. Deed me meteen erg denken aan m’n blushkwast van Real Techniques. Ik besloot de tapered powder brush van Boozyshop te gebruiken voor het aanbrengen van poeder onder de ogen om concealer te setten. Ook is hij vanwege het enorm grote formaat ook erg fijn voor poeder over het volledige gezicht of het wegvegen van ‘baking’ onder je contourlijn en dergelijken. Voor blush denk ik dat ‘ie afgezien van de vorm toch net iets te groot is.

collage2.jpg
Deze kwast vind ik dus te groot voor het aanbrengen van blush en de voorziene blush brush (komt hieronder nog aan bod) vind ik dan weer veel te klein. Gelukkig was het niet mijn intentie om m’n geliefde blushkwast van Real Techniques te vervangen.

Angled contour brush
collage.jpg
Ee stevige schuin afgesneden gezichtskwast die je kan gebruiken bij het aanbrengen van highlighter, blush, bronzer en contour. Mijn keuze viel al snel om deze erbij te nemen voor m’n bronzer en eventuele contour.

19126114_1375893659162818_1247544761_o.jpg
Over deze kwast ben ik echt laaiend enthousiast, het aanbrengen van bronzer was nog nooit zo makkelijk! Dankzij de vorm kan je makkelijk onder je jukbeenderen, rondom je kaak- en haarlijn. Ook zorgt de vorm ervoor dat het product enigszins ‘strak’ op die plekken wordt aangezet, maar toch tegelijkertijd dankzij de fluffyness kan worden geblend zodat je niet een té strakke lijn en overgang krijgt. Heel mooi effect en werkt super handig, kortom een aanrader! Wel moet je de kwast eventjes aftikken alvorens ermee op je gezicht aan de slag te gaan. Omdat de haren stevig en dicht op elkaar staan, neemt de kwast redelijk intens product op, wat ervoor kan zorgen dat het soms net iets te veel kan zijn en laten we eerlijk zijn niemand wil eruit zien als een clown of oempa loempa.

Blush brush
collage.jpg
Deze kwast is volgens de naam geschikt voor het aanbrengen van blush op de appeltjes van je wangen. Toch vind ik de kwast hiervoor net iets te klein, iets te rond en ook iets te stevig. Graag gebruik ik hiervoor toch een iets grotere en fluffy kwast zodat ik de blush mooi kan blenden zodat ik er niet uit kom te zien als een clowntje. Vooraf had ik al in gedachte dat ik deze kwast graag wilde gebruiken voor het aanbrengen van een koelere contourtint.

collage2.jpg
De kwast zelf gebruik ik altijd voor het aanbrengen van contour na dat ik al reeds bronzer heb aangebracht met de angled contour brush uit de set. Hiervoor werkt ‘ie echt heel erg fijn! Hij is lekker stevig, maar toch nog rond van formaat en niet te groot waardoor hij perfect past in het ‘kuiltje’ en de oppervlakte onder je jukbeenderen. Mede doordat hij niet heel strak of plat is, maar eerder rond is je contour geen harde lijn, want hier ben ik zelf persoonlijk niet zo’n fan van. Toch is je contour nog redelijk gecentreerd en hangt ‘ie niet over je hele kaak omdat de kwast niet heel erg groot is en de haren stevig op elkaar staan.

Blending brush
collage
Dit kwastje vond ik voor het bestellen eigenlijk al niet echt een meerwaarde bieden in de set en het is ook een beetje een buitenbeentje. Alle andere kwasten zijn geschikt voor het gezicht en deze zou ik eerder categoriseren bij de oogschaduwkwasten vanwege het formaat, toch is hij ietsjes té naar de grotere kant hiervoor. Zelf heb ik ook wel wat blendingkwasten in m’n stash steken, dus ik weet niet of ik deze vaak zal gebruiken bij het creëren van een ooglook. Misschien is hij wel handig om je neus te shapen?

collage1Zelf zou ik hem niet aanraden voor het gebruik in een ooglook, hij is hier gewoonweg te bruut en te groot voor. Daarnaast staan de haren stevig tegen elkaar waardoor ‘ie ook niet zo fijn aanvoelt als je ermee over en weer gaat door je arcadeboog bijvoorbeeld. Voor het aanbrengen van neuscontour vind ik hem dan weer wel oké. Toch zal ik deze kwast er het minste van allemaal bijnemen omdat hij in mijn ogen niet echt een functie heeft afgezien van het neuscontouren (maar dit doe ik eigenlijk nooit), jammer! Daarnaast is hij ook te klein in mijn ogen voor nuttig te zijn in het gezicht en te groot om een meerwaarde te bieden bij de ogen.

Conclusie?
Over het algemeen ben ik zeker en vast goed te spreken over de kwaliteit van deze kwasten! Ze zien er niet alleen helemaal geweldig uit, ze werken ook nog eens fijn. Mijn favorieten uit de set zijn de angled contour brush en de blush brush die ik beide gebruik bij het aanbrengen van enerzijds bronzer en anderzijds contourkleurtje. De twee grotere kwasten uit de set wissel ik regelmatig af bij het afpoederen van m’n gezicht, het setten van de concealer onder m’n ogen of het wegvegen van ‘baking’.

Zelf denk ik dat wanneer je nog niet heel veel of degelijke gezichtskwasten hebt, dit zeker en vast een heel goede set is om mee te starten omdat ze gewoonweg lekker makkelijk in gebruik zijn en je krijgt meteen een hoop diverse formaten en vormen om mee te experimenteren. Zo heb je ook direct voor elk ‘klusje’ een aparte kwast in je tasje zitten. Omdat ik voorlopig tevreden ben over m’n grote poederkwasten en blushkwast had ik minder behoefte aan de powder brush en tapered powder brush, daarom neem ik ze er zelf niet elke dag bij.


Prijs en verkrijgbaarheid

De set zelf is te verkrijgen online via de website van Boozyshop en kost 27,49 euro, je krijgt er nog een wit tasje bij waar de kwasten inzitten. Zelf heb ik de set gekocht tijdens een actie van 50 % korting dus voor een kleine 14,00 euro.

Voorlopig zijn de kwasten nog niet los te verkrijgen, of dit ooit zal gebeuren wijst de toekomst uit.
Verder zijn er ook diverse sets te koop in een unicornversie en deze kwasten zijn wél los per stuk te verkrijgen!

18901526_1365537963531721_1799587867_o (1).jpg

2 gedachten over “Mermaid kwastenset van Boozyshop – review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s