ervaring·wat je moet weten over·winactie

Summerproof benen – tips & tricks!

hoolfding

Vandaag een artikeltje op aanvraag van en vaste lezeres die graag iets zag verschijnen over benen die helemaal klaar zijn voor de aanstaande zomer. Dit leek me zeker en vast een leuk ideetje en ook meteen erg handig m’n eigen tips, producten en routine aan jullie te tonen.

Wat
Eerlijk is eerlijk, net zoals vele andere dames onder ons moet ik toegeven dat ik gedurende de herfst en winter mijn benen heel wat minder aandacht geef en ook niet zo vaak bezig ben met ze te ontharen. Is het uit pure luidheid of toch eerder die gemakzucht omdat je benen in de winter gewoonweg amper bloot zijn? Hoe dan ook ben ik tegen de lente en zomermaandjes terug van start gegaan en moeten mijn benen er opnieuw aan geloven…

Voorbereiding
Mooie benen starten natuurlijk met het vermijden van wondjes en blauwe plekken. Voor een onhandige kluns als ik, is dit al een hele opgave… Toch moet je dit proberen na te streven want zo zien je benen er automatisch netjes, verzorgder en vooral egaler uit.

Ontharen
Het ontharen van je benen kan op oneidig veel verschillende manieren, sommige mensen kiezen voor epilatie, ontharingscrème of waxen. Zelf ga ik voor de makkelijk en snelle optie van het scheren, nadeel is wel dat je dit dan regelmatig moet doen omdat de haartjes sneller terugkomen dan bij andere methodes.

19048598_1372161629536021_1843533422_oVooraf zorg ik er altijd voor dat m’n huid en de haartjes goed zacht zijn, dit kan simpelweg door lekker te relaxen in een warm bad. Het scrubben van je benen of je huid in het algemeen is ook erg belangrijk, zo maak je de huid zachter en haal je dode huidcellen weg zodat de nieuw aangemaakte huid naar ‘boven komt’. Doe dit wel niet té vaak want dan is het niet meer gezond voor je huidje, het heeft immers voldoende tijd nodig om nieuwe huid aan te maken en dus te vaak scrubben zorgt ervoor dat je je eigen lichaam beschadigt. Denk eraan scrubben wanneer je gebruind bent door de zon, zorgt er wel voor dat je kleurtje minder lang houdt.

Nazorg
Na het ontharen of in mijn geval scheren is het uiterst belangrijk om je benen of je huid in het algemeen goed te verzorgen en intens te voeden. Hydratatie is op alle vlakken heel erg belangrijk en zeker in de zomer! Je benen nog zachter maken en de huid verzorgen kan super makkelijk door het gebruiken en aanbrengen van een voedende crème in de vorm van een bodylotion of bodybutter. Deze kan je kopen en vinden in diverse geuren, prijsklassen, maar ook voor verschillende huidtypes (handig voor mensen met een gevoelige huid). Zelf wissel ik regelmatig af tussen bodylotion’s van Yves Rocher, bodybutters van The Body Shop, een crème van Nivea, …

16810692_1372161622869355_1613835091_o

Bruinen en valsspelen
In de zomer droomt elk meisje wel van prachtig gebruinde benen. Zelf bruin ik echt heel moeilijk, traag en verdwijnt m’n kleurtje erg snel… Om een beetje vals te spelen (mag al eens hé) haal ik af en toe mijn geheime wapen uit de kast en dit is de “Dove derma spa bodylotion summer revived”. Afwisselen doe ik tussen de twee beschikbare kleuren, afhankelijk van m’n eigen kleurtje en de tijd van het jaar. In de lente wanneer men beentjes nog melkflesjes zijn, kies ik voor de lichtste optie zodat ik hem subtiel kan opbouwen. Na wat daagjes vakantie of in de zon kies ik dan weer voor de donkerdere omdat het effect van de lichte anders niet echt zichtbaar is.
19048386_1372161616202689_802769413_o
collage
links voor en rechts na het gebruik van 1 laagje Dove derma spa summer revived die een nachtje heeft ingetrokken

Dit is werkelijk een fantastisch product en één van de beste, meest aan te raden zelfbruiners op de markt! Omdat het een lotion is, trekt de kleur na enkele uurtjes pas in de huid. Daarom is aanbrengen voor het slapen het handigste, zo sta je op met gebruinde beentjes. Je hebt niet meteen een bruin resultaat zoals bij instant zelfbruiners, maar deze verdwijnen ook weer snel vanaf je bijvoorbeeld een douche neemt. Deze van Dove doet dat niet omdat ‘ie echt meer ingetrokken is in je huid, ook is opbouwen van de kleur makkelijk door enkele dagen achter elkaar de lotion te smeren. Gebruik hem dus gewoon als een bodylotion voor zowel verzorging, hydratatie als een beetje extra kleur!

Te koop bij onder andere Kruidvat en je betaalt ongeveer 8,00 euro voor een tube van 200ml.

Bescherming
Wil je toch liever een kleurtje van de zon opdoen?
Denk er dan aan dat beschermen tegen de zon van levensbelang is! Neem altijd een zonnecrème mee en smeer op regelmatige tijdstippen je benen (maar ook de rest van je lichaam en gezicht) goed in om verbranden en mogelijke schade op lange termijn te vermijden. Afhankelijk van hoe warm het is, hoe hard de zon schijnt, je huidtype, … kan je een zonnecrème naar keuze gebruiken. Varieer dus in factortypes, een crème speciaal voor het gezicht of speciale crèmes voor mensen met een gevoelige huid. Zelf gebruik ik voor m’n lichaam altijd diverse zonnecrèmes met verschillende factor en voor het gezicht heb ik een heel fijne ontdekt van Garnier voor de vette huid! Super want zo kan je puistjes van de vettige zonnecrème op je gezicht vermijden.

Hoe zorg jij ervoor dat jouw benen helemaal summerproof zijn?
Nog extra tips die je kent? Laat het zeker weten in de reacties!

Liefs, Romy

Een gedachte over “Summerproof benen – tips & tricks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s