collectie·review

Twee nieuwe parfumgeuren van Yves Rocher testen!

hoofding
I love Yves Rocher en elk jaar kijk ik dus om de zoveel tijd met veel ongeduld uit naar alle geweldige LE collecties die ze op de markt brengen. De ene keer is natuurlijk al wat meer mijn ding of meer mijn geur dan de andere keer. Benieuwd wat ik dit jaar van de winterse collectie vind? Hoe bevallen de twee nieuwe geuren me? Lees het snel!

White Vanilla & Marvelous Berries
Zo noemen de twee geurlijnen uit de winterse collectie voor kerst dit jaar. De namen verklappen het natuurlijk al, een lijn bestaande uit een heerlijke vanille geur en de andere gebaseerd op bessen. Toen ik hierover reclame ontving, was ik meteen razend enthousiast over de bessengeur omdat ik dacht dat deze mij het meeste zou aanspreken. Gezien ik meestal wel te vinden ben voor fruitige en zoete geuren. Toch was ik aangenaam verrast in de winkel want geheel onverwacht, bleek het de White Vanilla te zijn die dit jaar met m’n kersthartje aan de haal ging.

Wie nog super last-minute iets wil scoren uit deze collectie kan alle producten uit beide geurlijnen hier terugvinden. Ook hebben ze leuke geschenksets van deze geuren voor de feestdagen (hier te vindenhier te vinden) samen met mini-setjes van vaste producten uit hun assortiment. Een deel van deze zaten ook in mijn ultieme kerst gift guide voor beautylovers die twee weken geleden verscheen.

In deze collectie zitten dus douchegels, bodylotions, scrubs, … maar dus ook geurtjes onder vorm van een eau de toilette. Deze nam ik mee en dankzij een code uit een mailtje kreeg ik bij aankoop ook een gratis mini flacon van hun nieuwste eau de parfum mee, meteen twee geuren dus om eens grondig uit te testen!

White Vanilla eau de toilette
Geuren zijn natuurlijk super persoonlijk en ik kan uiteraard niet voor iedereen zijn smaak of voorkeur spreken, maar ik vind deze geur écht helemaal geweldig, I love it! Een subtiele, warme vanille geur die alles behalve te overheersend is en ook niet overdreven zoet. Gewoon zo een ‘gezellig’ typische geur voor in de winterperiode vind ik.
collage1.jpg
Als je hem draagt, ruik je hem vooral in het begin zelf wel. Na een tijdje iets minder, maar hij is er nog wel altijd. Dit vind ik wel fijn omdat ik anders van het constant zelf ruiken van mijn eigen parfum hoofdpijn krijg en dan ben ik de geur gewoon snel beu. Het liefste heb ik dus een parfum waarvan de geur wel blijft hangen, maar die ik zelf niet steeds ruik, maar andere mensen nog wel. De geur blijft gemiddeld een uur of 3 hangen. In mijn sjaal merkte ik wel dat hij veel langer bleef!
collage2.jpg
Het is en blijft natuurlijk een eau de toilette, vandaar ruik je hem niet extreem fel en dien je wel wat meer en vaker te spuiten doorheen de dag. In plaats van ’s morgens één of twee spuitjes, gebruik ik van deze flacon toch wel een stuk of 5 spraytjes. Voor mij is dit geen ‘dealbreaker’ want je betaalt om te beginnen gewoon super weinig dus dan maakt het niet uit dat je wat meer en vaker moet sprayen en bij een eau de toilette kan je dit ook wel verwachten voor je hem koopt. Daarnaast is het ook een flesje van 100 ml, dus wat meer spuiten mag zeker!

Oui à l’Amour!
De full size flacons komen wel met een spuitkopje. Omdat dit een proefversie is van slechts 5 ml, heeft dit gewoon een ‘stopje’ om voorzichtig aan te brengen, niet het meest handige, maar hé we will make it work.
collage3.jpgOok deze geur ruik je in het begin zelf redelijk heftig en sterk. Na een tijdje vermindert deze intensiteit, terwijl hij nog wel steeds aanwezig is. Omdat het een eau de parfum is, blijft deze wel langer aanwezig en ‘hangen’ dan de andere (bijna dubbel zo lang). De geur zelf zou ik omschrijven als een typische vrouwenparfum die veel vrouwen volgens mij graag ruiken en goed vinden (cadeautip?. Het ruikt naar mijn gevoel het meeste naar rozen.

Persoonlijk vind ik als ik naar de prijs kijk het toch wat aan de prijzige kant. Yves Rocher is niet echt een parfumerie en ook niet echt een parfummerk dus vind ik het een beetje naar de dure kant. Daarnaast is de geur niet iets dat er uitspringt of iets dat je niet ergens anders kan vinden. Wel is het zo dat je bij Yves Rocher met al hun acties het parfum waarschijnlijk nooit aan de volle pot zal moeten betalen.

Conclusie
Naast het geweldig schattige flesje met leuke kersttekeningen ben ik echt heel erg fan van de White Vanilla geur in de eau de toilette vorm. Ik zou je deze geur zeker aanraden als je houdt van warme en subtiele geuren, dan is het echt de moeite waard hem eens in real life te gaan ruiken in de winkel. Vooraf weet je wel van een eau de toilette dat ‘ie niet mega lang gaat blijven hangen en dat je wat meer en vaker zal moeten spuiten, dit vind ik zeker voor dit prijsje absoluut niet erg!

De tweede geur vind ik ook wel lekker, wel totaal anders dan de vorige, maar wel goed. Hij blijft gezien het een eau de parfum is ook wel wat langer hangen. Toch gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar de eerste LE versie omdat de geur gewoon toch unieker is. Begrijp me niet verkeerd, deze geur is wel goed, maar ik heb wel het gevoel dat heel veel parfums gelijkaardig ruiken.

Prijs verkrijgbaarheid
De eau de toilette van de White Vanilla lijn is dus een limited edition geur en blijft niet meer zo lang in de rekken liggen. Wil je hem graag hebben, zal je snel je slag moeten slaan! Een flacon van 100 ml kost 7,95 euro.

Het parfum van Oui à l’Amour is te verkrijgen in een flacon van 30 ml voor 39,95 euro en een grotere flacon van 50 ml voor de prijs van 55,90 euro. Op het moment dat ik nu de website check, staan ze in korting. Ook denk ik dat je deze parfum kan combineren met een code uit een mailtje of een kortingskaart die je opgestuurd krijgt via de post als je een klantenkaartje hebt. Hierdoor kan je zo goed als altijd de helft van de prijs korting krijgen.

Beide producten zijn te koop via de website en natuurlijk ook in de winkels van Yves Rocher.

2 gedachten over “Twee nieuwe parfumgeuren van Yves Rocher testen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s