Uncategorized

FotoOpAluminum.nl bestelling, ervaring en review!

logo
Iedereen bewaart tegenwoordig zijn foto’s online, op de computer en waarschijnlijk nog het meeste op de smartphone. Toch vind ik afgedrukte foto’s, albums, … super leuk om naar te kijken en eens door te bladeren. Je huis of kamer opleuken met gezellige kiekjes van familie en vrienden blijft voor mij toch een must!

 

 

 

Wat is FotoOpAluminium?
FotoOpAluminium.nl is een webshop waarbij je dus een foto naar keuze kan laten bedrukken op aluminium waardoor het een moderne, stoere, eigentijdse en uiteraard ijzersterke touch krijgt. Perfect voor in de toffe interieurs de dag van vandaag!

Daarnaast zijn ze een dochterbedrijf van de misschien wel iets gekendere website fotocadeau.nl Hier kan je zoals de naam het al verklapt allerlei leuke cadeautjes bestellen waarin je jouw eigen foto’s kan gebruiken zoals onderzetters, sleutelhangers, wijnflessen, puzzels, tassen en noem maar op, maar ook fotobehang (hoe cool is dit?)!

Aluminium?
Je kan kiezen tussen diverse soorten van ondergrond zeg maar, naargelang het soort look je verkiest. Je kan gaan voor een witte ondergrond die glad is en waardoor je een heldere weergave van je foto krijgt zonder structuur. Anderzijds heb je ook nog de geborstelde ofwel ruwe ondergrond en hierbij komt dan echt de structuur van het aluminium door je foto. Dit lijkt mij echt super gaaf wanneer dit volledig in de stijl van je huis, interieur of winkelpand past!

Bestelproces
Bestellen op een webshop was nog nooit zo gemakkelijk, trust me. Daarnaast was het ook echt super simpel, allereerst heb ik wat informatie opgezocht op de website over de verschillende opties en soorten zodat je toch een beetje geïnformeerd bent om nadien je foto leuk samen te stellen.
1.PNG
Als je op bestellen klikt, kan je meteen je eigen foto toevoegen (ga hier voor een toffe gezinsfoto, het schattigste kiekje van je geliefde huisdier of zoals ik deed een geweldige herinnering aan mijn 22ste verjaardag met mijn twee beste vriendinnen). Nadien kan je de afmetingen, het gebruik (buiten of binnen) en het soort aluminium kiezen. Ook heb je de optie om te gaan voor een liggende of staande foto en krijg je nog de kans om je foto te draaien, te verschuiven, filters of tekst toe te voegen zodat je het helemaal kan personaliseren naar je eigen voorkeur.

2.PNGBij de volgende stap worden er extra opties aangeboden die je er niet verplicht moet bijnemen, maar die wel handig zijn zoals bijvoorbeeld een ophangsysteem voor wanneer je van plan bent om je exemplaar ergens op te hangen. Als laatste en misschien wel de kers op de taart, kan je je foto professioneel laten controleren om te checken of de kwaliteit, kleur, scherpte etc wel geschikt zijn alvorens hem te laten afdrukken. Om af te sluiten krijg je dan uiteraard nog het stukje waar je al je gegevens ingeeft en een betaal- plus verzendoptie kiest en hup je bestelling is al afgerond!
3.PNG

Levering
Zelf deed ik mijn bestelling op woensdag en kwam het vrijdag al aan bij me thuis. Het zat in een platte, smalle en dunne kartonnen doos met binnenin nog een extra bescherming dankzij een soort van dikkere, witte en zachte bescherm’mousse’. Op de achterkant zat er nog een plasticfolie op die ik er makkelijk kon afhalen.
collageleverin1.jpg
collage

De foto
Wauwie, ik ben echt super enthousiast over deze leuke foto! De kwaliteit is niet helemaal tip top, dit zie je ook wel (vooral van dichterbij), maar dit ligt volledig aan het feit dat het gewoon een foto was die we hadden genomen met de frontcamera van onze gsm in slecht badkamerlicht. Ik ben er van overtuigd dat wanneer je echt een goede foto laat afdrukken die je genomen hebt met een fototoestel of hebt laten maken bij een fotograaf het resultaat automatisch wel nog beter zal zijn.
collage.jpg
Toch vind ik het er van een afstandje echt wel heel goed uitzien en laten we nou even eerlijk zijn, je hangt de foto waarschijnlijk toch ergens op of zet hem ergens neer vanwaar je hem op een afstand gaat bekijken. Niemand gaat er zo dicht met z’n neus ophangen, zo merk je niets van de mindere kwaliteit van mijn genomen foto
collage.jpg.

Conclusie
29405325_1645172668901581_1496995103_o.jpg
Nou er valt eigenlijk niets van minpuntjes op te merken aan de service, het bestellen, het leveren en aan het eindproduct. Ik denk oprecht dat dit een super fijn, tof en origineel cadeau is voor bijvoorbeeld je geliefde, vriendinnen, je ouders, je grootouders, … om een toffe familiefoto te laten bedrukken op aluminium. Je kan het ergens neerzetten of ophangen, het weegt ook super ligt, maar is wel ontzettend stevig en strakker dan zo’n dikkere canvas dus lekker modern. Daarnaast is het ook heel fijn dat je de afmetingen, het materiaal, … kan kiezen, zo heb je telkens een uniek en gepersonaliseerd cadeau op maat!

Prijs en verkrijgbaarheid
Zelf je eigen foto bedrukt op aluminium bestellen kan super snel en makkelijk via hun website. De prijs is afhankelijk van het materiaal dat je kiest en de afmetingen (mijn afmetingen waren 40×60).

Dit artikel is geschreven in het kader van een samenwerking met FotoOpAluminum.nl
Wel blijft mijn eigen mening over dit product eerlijk.

Liefs, Romy

2 gedachten over “FotoOpAluminum.nl bestelling, ervaring en review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s