eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Elixir Jeunesse masker van Yves Rocher – review!

hoofding
Al een tijdje terug kreeg ik bij mijn zoveelste aankoop van Yves Rocher (wat kan ik zeggen, ik ben een grote fan) een gratis extraatje. Altijd leuk natuurlijk, voornamelijk omdat het hun nieuwe masker uit de Elixir Jeunesse lijn was. Perfect om eens uit te proberen!

Wat?
Het masker belooft de huid glad en stralend te maken alsook de poriën vrij te maken zodat de huid opnieuw kan ademen. Op de tube zelf zie ik staan dat het ook herstellend is en tegen vervuiling optreedt. Bovendien zou het geschikt zijn voor alle huidtypes.
28033718_1603764986375683_725641570_o.jpg
Tegenwoordig zie ik het wel vaker en vaker verschijnen in de rekken van allerhande merken, de ‘anti-luchtvervuiling’ en zogenaamde ‘uitlaatgassen-detoxachtige’ maskers, het lijkt wel een hype te zijn. Benieuwd wat dit maskertje voor mij huid zal doen.

Verder bestaat er uit deze zelfde lijn ook nog een scrub, een dagcrème, een serum, een nachtcrème, een paar repairing creams, een micellaire gel en een oogroller.

Verpakking
collage.jpg
Een simpele knijptube (wat wel fijn én vooral hygiënisch werkt!) in een groene tint. Niet heel bijzonder, maar dit is natuurlijk ook geen vereiste. Het zilvere detail vind ik wel een tof effect geven. Op de achterzijde kan je samen met de gebruiksaanwijzing ook de ingrediënten terugvinden.

Let’s test!
Het masker aanbrengen gaat super vlot omdat het een rijkelijke en vloeibare textuur heeft. De geur vind ik persoonlijk heel aangenaam! Wat ik wel een klein nadeel vind is dat het doorschijnend is en je dus één heel lastig ziet of je overal op elk plekje voldoende masker hebt aangebracht en twee tijdens het afspoelen of alles wel degelijk van je gezicht af is.
31416714_1682184235200424_7203685557359083520_n
Tijdens het inwerken, droogt het masker niet helemaal volledig op, maar blijft het een beetje plakkerig. Volgens de verpakking zou ik gewoon het overtollige moeten verwijderen, zonder concretere instructies. Zelf doe ik dit toch het liefste met warm water. Na het verwijderen van het masker voelt mijn huid eigenlijk prima aan. Niet aan de droge kant, ook niet aan de vette kant, niet te zacht, net goed uitgebalanceerd.

Eindoordeel
Zou ik dit masker zelf opnieuw kopen? Neen. Zou ik dit masker verder blijven opgebruiken? Ja. Kortom het is zeker en vast geen verkeerd masker en vooral de geur vond ik heel fijn. Ik zal zelf voornamelijk naar dit masker grijpen wanneer ik zin heb in een maskertje en mijn huid dat extraatje wil geven op momenten dat ik niet het gevoel heb dat er extra moet gehydrateerd worden of dat ik puistjes heb of …

Volgens mij is dit een masker voor jou als je eigenlijk een vrij oké en prima huidje hebt dat niet echt persé behoefte heeft aan iets heel specifiek zoals bijvoorbeeld een probleemhuid of een extreem droge huid. Verder denk ik dan dat je in het algemeen met deze lijn van Yves Rocher echt wel aan skincare kan doen zonder je huid die van zichzelf oké is uit balans te brengen, maar toch nog wil verzorgen.

Prijs en verkrijgbaarheid
Het masker is te koop in de Yves Rocher winkels en online voor 11,90 euro (tube van 30 ml) en dit is een vaste lage prijs. Een grotere tube van 75 ml kost 28,90 euro. Op de grote versie zijn echter wel de vele acties die Yves Rocher houdt van toepassing, dus die kan je makkelijk scoren aan 50 % korting.
28034899_1603764993042349_1423707846_o.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s