aanraders·eerste indruk·review

Mac lipstick ‘CB 96’ frost finish – review

hoofding
Vorig weekend kon iedereen naar aanleiding van Internationale Lipstickdag een gratis (!) lipstick gaan afhalen bij een Macstore in de buurt, oh ja een hele full-size lipstick. Klonk sowieso al te mooi om waar te zijn, maar het werd nog beter toen er werd gezegd dat er zelfs geen aankoopverplichting was. Gewoon de Mac binnenwandelen je lipstick kiezen en buitenwandelen, that easy!

Er was keuze tussen 4 kleurtjes: Ruby Woo dé iconisch rode kleur van Mac in een retro matte finish, Coral Bliss een licht peachy kleurtje in cremesheen finish, Costa Chic een koraalroze tintje in frost finish en last but not least diegene die ik koos CB 96. Vandaag vertel ik jullie wat meer over de keuze die ik maakte, de kleur (swatches) en de draagtijd doorheen de dag.
collage.jpg

Boven van links naar rechts: Ruby Woo – Coral Bliss
Onder van links naar rechts: Costa Chic – CB 96

Mijn persoonlijke voorkeur ging eigenlijk in eerste instantie wel uit naar Ruby Woo omdat deze gewoon super bekend en mega populair is, het is echt zo een ‘staple’ die elke make-up of lipstickliefhebber in zijn of haar collectie moet hebben. Helaas was deze -en dit ik had ik ook wel verwacht- als eerste ‘op=op’ toen wij arriveerden. Daardoor konden wij nog kiezen tussen de 3 andere tinten, dan neigde ik een beetje naar Coral Bliss omdat dit ook wel een kleur is die mij bekend in de oren klonk en die je met heel veel kan combineren en dragen omdat het zo neutraal en basic is.
collage.jpg
De vriendin en mede-makeupaddict die bij me was, haalde aan dat ze deze wel veel vond weghebben van een simpel lipglossje of precies een lippenbalsem met een heel subtiel kleurtje. Misschien dan inderdaad wat stom om deze dan uit te kiezen en de koraalroze tint Costa Chic sprak mij niet meteen aan. Dit omdat ik al reeds twee erg gelijkende tinten in mijn collectie heb en voor mij dit een kleurtje is die mijn tanden snel wat geler doet lijken dan ze effectief zijn.
collageA
Toch stond ik niet meteen te springen om dan maar te gaan voor de CB 96 een oranjetint in frost finish, want zo’n frost finish geeft mij al snel wat van die ‘ordinaire’ ofwel foute discovibes die de glitterende lipglossjes van vroeger in alle kleuren van de regenboog je ook geven. De combinatie met de oranjetint maakte het wat metallic en dat vind ik eigenlijk wél heel erg tof! Ook staat zo’n tintje lekker zomers en haalt het je gezicht meteen op. Ik was postief verrast door deze kleur en hoe hij staat!
38181539_1803470966405083_4803715067088470016_n.jpg
De lipstick glijdt super vlotjes over de lippen en voelt hemels aan, totaal niet uitdrogend. Wel zorgt dit ervoor dat de lipstick afgeeft en snel van je lippen verdwijnt wanneer je iets drinkt of eet, regelmatig bijwerken is dus wel een must.
38212509_1803470589738454_1680186352882155520_n.jpg
CB 96 is niet meteen een kleurtje dat ik zelf zou uitpikken bij Mac en het was op het eerste gezicht mijn allerlaatste keuze geweest, uiteindelijk ben ik echt ontzettend blij met deze lipstick (en nee niet alleen omdat hij volledig gratis was). De kleur en finish zijn prachtig, best nog wel draagbaar en in bepaalde mate ook unieker in mijn stash. Stiekem ben ik zelfs blij dat Ruby Woo er niet meer was, want dan had ik gegarandeerd deze eruit gepikt en niet deze ontdekking gedaan!

Je kan de lipstick zelf scoren in een Mac winkel, counter of online voor 19,50 euro.

Wat vinden jullie van deze kleur?
Zijn jullie ook gaan profiteren van de toffe actie? Welke kleur koos jij of had je gekozen?

Liefs Romy

2 gedachten over “Mac lipstick ‘CB 96’ frost finish – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s