aanraders·ervaring·masker·review·skincare·tried & tested·wat je moet weten over

Revolution Skincare multi acid peeling solution – review en wat jij moet weten over chemische peelings at home!

Tijdens de eerste lockdown raakte ik via een collega en vriendin helemaal into skincare en alles wat bij huidverzorging komt kijken. Mede hierdoor bestelde ik een chemische peeling masker van Revolution Skincare, vandaag het verdict!

Wat? Een chemische peeling?


Hoe je het ook draait of keert dit product is een dupe, knock off of afgekeken van het AHA 30% + BHA 2% peeling solution van The Ordinary. Dit merk is overigens één van m’n favoriete merken wanneer het aankomt op skincare, ik heb vele van hun producten in mijn everyday skincare routine zitten. Helaas is dit product zo populair dat het altijd, maar dan ook echt altijd overal uitverkocht is. Na lang wachten, besloot ik dan toch maar de versie van Revolution Skincare aan te schaffen en deze eens uit te proberen.

Een chemische peeling gaat dus je huid ‘scrubben’, maar zonder een echte korrel. Deze korrels zouden namelijk krasjes in je huid kunnen veroorzaken waardoor al langer geopteerd wordt om te gaan voor chemische manieren van exfoliëren door middel van zuren te gebruiken. De combinatie van deze zuren zorgt voor een glanzende huid die minder dof is, een zachte huid, minder grove verstopte poriën, minder oneffenheden, geen droge velletjes, …

Dit product bevat 30% AHA zuren en 1,5% BHA zuren, dit zorgt er natuurlijk wel voor dat je voorzichtig met zulke producten moet omgaan. Hieronder zal ik dan ook heel wat tips en zaken waar je moet op letten neerschrijven voor jullie.

Verpakking


Het product heeft een rode kleur waardoor het soms ook wel het ‘bloedmasker’ wordt genoemd en komt in matte doorschijnend glazen flesje met pipetje. Dit flesje kwam oorspronkelijk ook in een kartonnen doosje, maar vanwege m’n enthousiasme kon ik dit niet meer voor jullie fotograferen, oeps!

Een flesje bevat 30 ml en is niet alleen dierproefvrij, maar ook vegan en parfumvrij.

Let’s test + tips & tricks!
Veel influencers op sociale media laten het product rechtstreeks vanuit het pipetje over hun gezicht lopen. Aangezien het product zeker niet in je ogen mag komen en ik best onhandig ben, leek me dit geen goed idee. Gewoon het pipetje uitknijpen op je hand en het masker aanbrengen met je vingers is al spannend genoeg.

Ondertussen heb ik het masker al een paar keer geprobeerd en kan ik jullie volgende informatie en tips meegeven:

  • Reinig je huid grondig alvorens je dit product aanbrengt. Doe dit tevens op een droge huid.
  • Vermijd de oogcontouren en hou je strikt aan de 10 minuten, gebruik zoals ik een timer.
  • Voor mij merkte ik dat één pipetje meer dan voldoende was om mijn hele gezicht te voorzien van masker. Het ziet zeker niet zo rood als op de video’s, zelfs niet na meerdere laagjes (jep, I tried) dus streef dit ook niet na. Less is more!
  • Spoel het product voorzichtig af met lauw tot warm water en een washandje waarbij je uitermate oplettend bent dat er geen product of lopend water met restanten in je ogen komt.
  • Breng dit masker niet meer dan 2 keer per week aan volgens de richtlijnen, zelf doe ik het maar één keer per week. Je doet dit bij voorkeur ’s avonds want je brengt als het ware een nieuwe huidlaag naar voren die nog veel te gevoelig is voor de schadelijke invloed van de zon. Hierdoor smeer je ook de dagen nadien sowieso best een SPF (zonnebescherming).
  • Sowieso moet je je huid altijd goed verzorgen, maar na een chemische peeling zeker. Normaliter breng ik ’s avonds een toner met zuren aan en een stevig niacimide serum, dit doe ik na gebruik van het masker niet. Het zou gewoon te zwaar zijn voor je huid, in plaats daar van ga je je huid lekker ‘pamperen’ en extra verzorgen. Dit doe ik door een toner te gebruiken met aloë vera (verzachtend) een hydraterend serum te smeren in combinatie met een voedende crème.

Conclusie
Afgezien van de veiligheidsvoorschriften en waarschuwingen waardoor het een eng en heftig product lijkt, ben ik er zeer tevreden over. Als je je netjes houdt aan alle voorzorgsmaatregelen, kan er niets misgaan en blijf je nadien achter met een super proper en zacht babyhuidje. Het product komt over als ‘hard’, ‘heftig’, ‘too much’, … maar het effect ervan op de huid is juist heel glad, zacht, egaal, …

Wie eerder een gevoelige huid heeft, zou ik dit product niet meteen aanraden. De eerste keer gebruik zou ik sowieso aanraden van eerst een klein beetje product op een klein deel van je gezicht aan te brengen om uit te testen hoe je huid op het product reageert. Bouw het ook langzaamaan op, je kan perfect starten met één keer per maand en hoeft dit zeker niet wekelijks te gaan gebruiken. Ook hoef je niet meteen een heel pipetje over je gezicht te verdelen, bouw het rustig op zo kan je huid langzaamaan wennen.

De beloftes van dit product en chemische peelings in het algemeen worden wel waargemaakt, ik blijf dit product zeker als een vaste waarde in mijn routine gebruiken. Het is bovendien ook beter om een masker te gebruiken met degelijke ingrediënten dat in een flesje komt ten opzichte van allemaal losse maskers in een wegwerpverpakking.

Prijs en verkrijgbaarheid
De Revolution Skincare multi acid peeling solution is te koop bij diverse webshops waaronder Boozyshop voor een 11,00 à 12,00 euro. Zelf kocht ik mijn flesje bij Black Friday bestelling op BeautyBay.

Het masker van The Ordinary waarop dit product geïnspireerd is komt wat goedkoper uit, voor een 8,00 euro en kan je ook op vele online webshops vinden waaronder Douglas. Met wat geluk kan je er ééntje scoren als er voorraad is.

Liefs, Romy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s