ervaring·review

Nooit meer last van ongemakjes tijdens het scheren dankzij ‘Razoli’?! – dure scheerolie review!

We kennen het wellicht allemaal wel, een geïrriteerde rode huid met de nodige bubbeltjes na het scheren. Bless you als jij hier geen last van hebt, maar velen helaas wel. Dit productje zou hier een oplossing voor moeten zijn, let’s try this baby out!

Wat?
Razoli brengt ons een scheerolie die je zowel op droge als natte huid kan aanbrengen om uiteraard te scheren, maar ook tussendoor voor een kalmerende verzorging en dit op diverse delen van het lichaam zoals oksels, bikinistreek en benen. Hierbij beloven ze voor een resultaat met zichtbaar minder scheerwondjes, ingegroeide haren en rode bultjes. Verder geven ze nog de instructies mee dat je eerst scheert met de haargroei mee en nadien tegen de haargroei in. Bovendien is het een diervriendelijk bioproduct, pluspunten!

Verpakking


Het doosje en flesje zijn wel tof gedaan want door de manier van verpakking, staat alle info op, rond en in je kartonnen doosje dat zich makkelijk laat open- en toevouwen. De flacon zelf bevat 100 ml, is zwart met paarse letters en gemaakt van glas. Een basic, maar toch wel ‘sleeke’ uitstraling. Wanneer je de olie voorzichtig uit het flesje giet, heeft deze een goudgelige kleur.

Let’s test!
Tijdens het scheren
Het voelt in eerste instantie een beetje raar om de olie uit te smeren omdat het niet echt schuimt zoals bij een scheergel of een scheerschuim. De huid wordt lekker zacht en de olie geeft niet echt een aanwezige geur weer. Het scheren zelf ging even vlot als anders en ik heb gewoon de instructies gevolgd die waren aangegeven door ‘Razoli’, waarbij je eerst met de haarrichting mee scheert en nadien tegen de haarrichting in.

Wel belangrijk om te weten is dat je niet veel product nodig hebt, dat is wel fijn en ook zuiniger in gebruik. Verder was ik wel ‘bang’ dat mijn scheermesje niet meer zo goed ging ‘pakken’ omdat ik dit vaak heb wanneer ik bijvoorbeeld een badolie heb gebruikt in bad en het scheermesje met dit olieachtige water in contact is gekomen. Toch had ik hier niet echt last van, maar je moet wel iets ‘ruwer’ spoelen of even goed door het water halen om alle afgeschoren haartjes degelijk uit het mesje te krijgen.

In bad
De eerste keer gebruik, had ik hem getest in bad. Dit zorgde er wel voor dat dankzij de olie de haartjes boven op het water dreven en deze ook aan de badrand bleven kleven wanneer het water weggespoeld was, zodat je de rand kon zien tot waar het water had gestaan.

Verder vond ik het een beetje raar om te zien dat de haartjes bijeen ‘klitten’ waardoor er allemaal kleine olieachtige groepjes ronddreven in bad. Nu veronderstel ik wel dat je hier in de douche geen last van zal hebben.

Nadien
Nu moet ik wel toegeven dat m’n huid nadien super zacht aanvoelt en dit gevoel ook wel langer aanhoudt. Zelf wanneer er lichte stoppels ontstaan, lijken deze zachter te zijn.

Er zijn als ik er écht op let wel minder rode bultjes zoals ook beloofd werd door ‘Razoli’, maar niet om te zeggen dat het en mega verschil is met anders. Nu zou het wel kunnen dat wanneer je deze scheerolie op langere termijn gebruikt, je hier wel een opvallender verschil zal in opmerken.

Wel een ontzettend nadeel vind ik dat de olie enorm hard op je huid blijft liggen waardoor deze moeilijk afdroogt en ik me niet echt ‘schoon’ voel na een wasbeurt. Het is niet zo het fijne en verzorgde gevoel dat je lichaam heeft bij het gebruiken van een bad- of doucheolie waarbij het product in de huid trekt.

Conclusie
Op zich zie ik wel een verschil en scheert het zeker en vast niet onaangenaam, toch wegen voor mij persoonlijk de voordelen niet op tegen de nadelen. Het is een flesje met een redelijk prijskaartje, de frustraties die ik heb wanneer die opgehoopte vlokjes olie/haar aan de badrand hangen en de vettige (op een niet fijne manier) laag die achterblijft op m’n lichaam zorgen ervoor dat ik na enkele keren proberen toch de handdoek in de ring moet gooien.

Het verschil is er wel, maar niet in die mate dat ik een goedkope scheerschuim of scheergel van bijvoorbeeld Lidl of Kruidvat zou vervangen voor dit duurdere model. Kortom het scheren gaat prima en het resultaat mag er zeker wezen, maar het proces waar je doorheen moet is toch een beetje minder. Jammer, maar helaas ben ik geen fan van dit product.

Prijs en verkrijgbaarheid
Zelf heb ik mijn flesje van 100 ml besteld bij de ‘Online Drogist’ voor ongeveer 35,00 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s