aanraders·eerste indruk·review

Essence cushion eyeliner – review

17101373_1279761138776071_1224737097_oNa de immens populaire cushion foundations, bracht Essence een eyeliner op de markt van hetzelfde principe. Benieuwd hoe deze super budgetvriendelijke eyeliner het doet? Lees dan zeker verder!

Wat en waarom?
Een aantal artikeltjes terug schreef ik over de assortimentswijziging van het merk Essence. Hierin konden jullie lezen dat ze met een tof en innovatief product kwamen, namelijk de zogenaamde cushion eyeliner. Deze is gebaseerd op hetzelfde principe als de welbekende cushion foundations, het vloeibare product zit namelijk in een soort van ‘kussentje’. Wanneer je hier dan op drukt, komt er product op je kwast.

Omdat ik sinds kort druk bezig ben met een versterken van mijn ‘eyeliner skills’ was ik eigenlijk wel toe aan een nieuwe eyeliner, dus waarom niet meteen een gloednieuw product de kans geven? Vooral fijn vind ik ook dat het budgetproof is, slaat het dan toch tegen ben je niet meteen bakken geld kwijt.
Verpakking
Hier valt niet zo heel veel over te vertellen, gewoon een standaard glazen eyeliner potje dat wel lekker stevig aanvoelt. Binnenin zit dan het zwarte kussentje waar dan 3 ml product in verwerkt zou zijn.
collageverpakking.jpg
Swatches
Voelt heel vloeibaar aan, waardoor hij niet stroef is en je er vlot een lijntje mee kan trekken. Daarnaast zie je ook dat ‘ie pikzwart is, de pigmentatie is echt helemaal top!17142247_1279761105442741_952868415_o

Bij het swatchen heb ik verschillende kwastjes gebruikt en getest, conclusie is dat hij niet fijn werkte met het paarse siliconen kwastje van real techniques. Dus ik raad je zeker aan om gewoon een kwastje of penseeltje met haren te gebruiken. Zelf gebruik ik het liefst een schuin afgesneden kwastje of het extreem dunne blauwe penseeltje uit de hobbywinkel (oorspronkelijk ooit eens aangekocht voor nail art).
swatces.jpg

Let’s test!
Eerlijk is eerlijk, eyeliner aanbrengen is op het gebied van makeup zeker iets dat ik nog enorm hard moet oefenen en kan verbeteren. Het is iets waar ik eigenlijk al jaren mee ‘struggle’, het is zo’n precies werkje en m’n wings waren dan ook echt nooit volledig gelijk. Nu heb ik zelf gemerkt dat oefening wel degelijk kunst baart. Toch was het lastig om regelmatig te oefenen omdat ik na het aanbrengen van een toffe en mooie ooglook dit zeker niet wilde verpesten met een mislukte eyeliner…

Momenteel waag ik me er regelmatig aan en de ene dag gaat het al wat beter dan de andere. Zelf speel ik wel een beetje vals door het gebruik van een plakbandje om zeker de ‘hoek’ (stijging) van de wings gelijk te krijgen. Ook maak ik het geheel nadien nog wat netter met een makeupwipe of wat concealer. Door het gebruiken van een extra dun penseeltje (uit de hobbywinkel) heb ik ook meer controle zodat ik minder snel uitschiet en de lijn zeker en vast niet te dik wordt.
collage2.jpg
Desondanks het feit dat ik dus een absolute amateur en beginner ben op het gebied van eyeliner vind ik deze cushion variant van Essence echt helemaal fantastisch en geweldig om mee te werken! Hij is lekker vloeibaar en meteen super gepigmenteerd, je hoeft slechts één keer je lijntje te trekken zonder er meermaals overheen te hoeven gaan. Daarnaast droogt ‘ie ook matte en nog eens snel op, waardoor stempelen of ‘bloeden’ (doorlopen in je fijne huidplooitjes/lijntjes) vermeden wordt. Hij is echt mega smudgeproof en blijft zitten als een huis, niet normaal! Je kan er echt met je vinger over wrijven en hij veegt niet uit, brokkelt niet en de kleur vervaagt ook niet.
collage.jpgBoven links: originele swatch
Onder rechts: swatch na aantal keer licht drukkend en wrijvend in diverse richtingen over de eyeliner te gaan

Conclusie?
Deze eyeliner van Essence is dubbel en dik z’n geld waard, een absolute aanrader die ik zeker en vast opnieuw zou kopen! Vraag me alleen af of hij al dan niet snel zal uitdrogen zoals je vaak hebt bij zo’n stifteyeliner, achja dit zal de toekomst nog we uitwijzen. Ook Catrice heeft een cushion eyeliner in het assortiment zitten zag ik, deze is volgens mij we net een tikje duurder, maar misschien ook het proberen waard?

Prijs en verkijgbaarheid
De Essence ‘The cushion eyeiner’ heb ik zelf aangeschaft voor minder dan 3,00 euro. Hij is dus lekker bugetproof en verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen.

2 gedachten over “Essence cushion eyeliner – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s