fototutorial·look

Warme herfstlook met berry tinten – fototutorial (makkelijk!)

collage hoofdingBenieuwd hoe ik deze herfst inspired ooglook heb gemaakt? Lees dan zeker snel verder. Het is absoluut niet moeilijk en duurt ook helemaal niet lang, let’s go!

Wat hebben we nodig?
~ oogschaduwbasis of oogschaduwprimer
~ matte witte of crèmekleurige oogschaduw
~ matte lichtbruine oogschaduw (met warme ondertoon)
~ matte donkerder bruine oogschaduw (met warme ondertoon)
~ bordeaux shimmer oogschaduw
~ mascara

Wat is optioneel?
~ eyeliner
~ oogpotloodje
~ lipstick naar keuze

Stap 1
Geen verrassing als je al andere fototutorials gelezen hebt, maar we starten zoals altijd met het aanbrengen van een oogschaduwbasis. Dit zorgt ervoor dat onze ooglook de hele dag goed en mooi op z’n plek blijft zitten. Deze ga ik snel met een grote fluffy borstel eventjes ‘setten’ door er vluchtig over te gaan met een lichte crèmekleur die aansluit bij mijn huidskleur.
collage stap 1.PNGCatrice – Prime & Fine Eyeshadowbase +/- 3,60 euro
Zoeva – Cocoa blend palette ‘bitter start’ +/- 22,00 euro voor het hele palette


Stap 2
Als overgangskleur starten we met een fluffy blendingkwastje en de lichtbruine warme oogschaduwtint in je arcadeboog (plooi van je oog). Wanneer het meeste product van je kwast is afgezet, blend je ook lichtjes iets hoger meer naar je wenkbrauw toe. Dit geeft straks een heel mooi uitgeblend effect van de look, voorkomt harde lijnen en zorgt ervoor dat alles netjes overloopt.
collage stap 2.PNG
Deze stap herhalen we om de kleurintensiteit in de arcadeboog rustig op te bouwen. Het is beter om meerdere keren een beetje kleur aan te zetten, dan meteen heel veel kleur aan te brengen die je dan niet meer goed geblend krijgt. Focus bij het aanbrengen de meeste kleur in de arcadeboog zelf en vervaag dan rustig naar boven.

Zoeva – Cocoa blend palette ‘Substitute for love’


Stap 3
Om onze arcadeboog nog meer diepte te geven, gaan we met een kleiner en smaller kwastje de donkerdere warme bruintint aanbrengen. Deze focussen we echt alleen in die plooi. Pas wanneer er zo goed als geen kleur meer op je kwast zit, kan je voorzichtig blenden met de lichtere tint van de vorige stap. Ook deze stap herhaal je een paar keer tot je tevreden bent met zowel de intensiteit van de kleuren als ook met de vervaagde overgang en het blendproces.
collage stap 3.PNG
Hiermee bedoel ik dus dat je de twee kleuren wel duidelijk moet terugzien en herkennen. Ze mogen dus niet versmelten tot één modderige tint, maar toch mag het niet de ene kleur hier en BAM de andere kleur daar zijn waardoor je dus een duidelijke harde overgang ziet.

Wees niet bang om gerust terug te grijpen naar een iets grotere fluffy kwast zonder product of een heel klein beetje van de lichtbruine kleur om alles mooi te versmelten.

Zoeva – Cocoa blend palette ‘Freshly toasted’


Stap 4
Tot hiertoe is je eigenlijke bewegende ooglid kleurvrij gebleven (het is natuurlijk wel logisch dat er een beetje kleur op gekomen is van het blenden in de arcadeboog). Hier gaan we nu dus verandering in brengen. We nemen onze eyecatcher van deze look, een bordeaux shimmer oogschaduw en brengen deze met een platte oogschaduwkwast aan op het ooglid. Herhaal deze stap ook enkele keren om de kleur goed naar voor te brengen en probeer zowel te deppen als ook een beetje te swipen met je kwast. Wil je de kleur en glans nog intenser? Maak je kwast dan een beetje vochtig.
collage stap 4.PNG
Zie zo, dit is eigenlijk je look. Zelf heb ik elke stap nog vluchtig een keertje herhaald (lichtbruin, donkerbruin en bordeaux) omdat tijdens het aanbrengen en vervagen soms de kleuren wat ‘verloren’ gaan. Een look is echt opbouwen, uitblenden, terug wat aanzetten, weer wat vervagen, … Tot je helemaal tevreden bent met het resultaat.

Zoeva – Cocoa blend palette ‘Warm notes’

Daarna haalde ik snel met een makeup wipe wat gevallen oogschaduw onder mijn oog weg en zelf trek ik dit een beetje in een scherpere hoek omhoog. Dit is dan het tussenresultaat dat je bekomt.
collage.jpg

Afwerking
Na het aanbrengen van de ooglook ben ik aan de slag gegaan met mijn gezicht en wenkbrauwen.
Om de ooglook af te werken, heb ik onderaan een mix van de twee bruintinten aangebracht en een zwart oogpotloodje. In de binnenste ooghoek bracht ik die crème witte kleur uit stap 1 aan om het geheel wat op te lichten. Hier ging ik nog snel overheen met mijn gezichtshighlighter voor die extra glans.
collage afwerking.jpg
Boven nog snel een eyelinerlijntje en wat mascara. Als laatste bracht ik nog een paarse lipkleur aan waarvan ik vond dat ‘ie wel mooi bij het geheel stond.

Essence – The cushion eyeliner +/- 3,00 euro
Catrice – Glam & Doll false lashes 010 black mascara +/- 4,00 euro
Yves rocher – Waterproof oogpotlood ‘Noir’ +/- 10,00 euro
L.A Girl – Matte Pigment Gloss ‘Rebel’

Eindresultaat
collage.jpg

Ga jij deze look namaken?
Vergeet me dan zeker niet te taggen op Instagram, zodat ik jullie versie van deze look kan checken!
Liefs, Romy

10 gedachten over “Warme herfstlook met berry tinten – fototutorial (makkelijk!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s