1 palette 3 looks·aanraders·eerste indruk·look·review

Meet Matt(e) Trimony oogschaduwpalette – review + 3 looks!

collageThe Balm is al verschillende jaren één van mijn absolute favoriete merken! De liquid lipsticks (Meet Matt(e) Hughes), de highlighters, de blushes, de bronzers én de oogschaduws zijn niet weg te slagen uit mijn dagdagelijks gebruik en mijn hartje. Omdat ik zo omver geblazen was van het Meet Matt(e) Nude oogschaduwpalette stond de andere variant al een tijdje op m’n wishlist. Op mijn verjaardag, kreeg ik hem dan eindelijk in handen als cadeautje en ben ik hem meteen gaan uittesten, hieronder het verdict!

Wat?
De Meet Matt(e) palettes van The Balm zijn zoals de naam het al verklapt oogschaduwpalettes die volledig bestaan uit matte oogschaduwtinten volgens een bepaald thema ingekleed. Ondertussen zijn er 4 doosjes in de reeks (originele Meet Matt(e), Meet Matt(e) Nude, Meet Matt(e) Trimony en als laatste Meet Matt(e) Ador).

collage

Het originele Meet Matt(e) & Meet Matt(e) Ador palette (foto’s van het Nude en Trimony palette hieronder verder)
Bron: The Balm website

Het zijn echt enorm handige palette vanwege de ruime keuze aan matte tinten die in mijn ogen toch mee aan de basis liggen van een geslaagde oogschaduwlook. Veel palettes bevatten vaak erg weinig of zelfs geen volledig matte kleuren die daarbovenop nog eens goed gepigmenteerd zijn om je look op te bouwen. Matte kleuren zorgen vaak toch voor de mooiste overgang, wat diepte in je ooglook, … Ze vormen voor mij eigenlijk een basis of zeg maar een ‘kader’ om de rest van je ooglook in te vullen met een toffe kleur of een in het oog springende shimmer.

Verpakking
Zoals we gewend zijn van het merk The Balm is de vormgeving naar mijn mening altijd wel helemaal on point! Er is goed nagedacht over de afbeeldingen, de aankleding, de leuke en grappige namen, … Omdat het de derde Meet Matt(e) uit de reeks is werd er gekozen voor de naam Trimony (tri van drie en het woordje ceremony om dit te vieren, gok ik?) Het palette en onze jongeheer Matt werden dan ook gepast ingekleed met een toffe tuxedo, ‘marriage material’, ‘for special occasions’, … die perfect bij het thema ‘feest’ en de naam horen!collage.jpgThe Balm heeft altijd een heel herkenbare en unieke stijl die retro en vintage oogt en dit in combinatie met doordachte namen, woordspelingen, knipoogjes naar bepaalde zaken etc. heel leuk gedaan zijn! Het is echt mede hun handelsmerk. De verpakkingen zijn regelmatig van karton en dit is ook bij dit oogschaduwpalette het geval. Toch is het nog relatief vrij stevig, kan je het doosje omplooien en zit er een grote spiegel in. Jammer alleen aan het karton is dat het snel viezig wordt van de poederkleurtjes. Sluiten gebeurt met een magneetje.

Nude vs. Trimony?17036624_1274182269333958_1512161402_o.jpg

collage2.jpg
Swatches
17474137_1298737243545127_691788169_o

17475298_1298737286878456_554968783_o.jpg

17475391_1298737236878461_1233813355_o.jpg
In gebruik?
Wanneer ik de oogschaduws voor de eerste keer gebruik, ben ik enerzijds verrast en anderzijds toch weer niet. Natuurlijk had ik wel bepaalde verwachtingen vanwege het Meet Matt(e) Nude palette dat ik al reeds had, toch vond ik de swatches niet helemaal wat ik ervan verwacht had. In gebruik werkte ze gelukkig helemaal prima en net zoals de vorige editie van Meet Matt(e).

Op het ooglid zijn ze super gepigmenteerd en zie je de kleuren echt wel meteen en eigenlijk ook wel pakken beter dan op de swatches. Alleen heb je een klein beetje zogenaamde ‘kick back’ van de oogschaduws wanneer je je kwast erin dipt, dit wil zeggen dat er een beetje poeder los komt dat erop blijft liggen. Niet heel handig voor bijvoorbeeld ‘fall out’ op de rest van je gezicht, maar gewoon je kwast eventjes aftikken voor je de kleur aanbrengt, verhelpt dit wel. Op deze manier had ik dan ook totaal geen last van kleur die op m’n gezicht naar beneden dwarrelde van mijn ogen tijdens het aanbrengen.

De tinten laten zich makkelijk in elkaar blenden en tegelijkertijd blijf je wel elke kleur en de plaats van die kleur goed zien. Ze vervagen en vermengen zich dus niet tot één vlek kleur want dan heb je natuurlijk moeite gedaan en tinten aangebracht voor niets. Daarnaast laten ze zich ook goed opbouwen op het vlak van intensiteit. Mits een oogschaduwprimer blijft je look de ganse dag prima op z’n plek zitten.

Voornamelijk warme looks zijn er heel makkelijk mee te creëren, maar je kan eigenlijk eindeloos variëren! Dit door de combinatie van lichte en donkerdere tinten alsook nudekleuren of iets fellere tinten. Zo kan je makkelijk alledaagse simpele looks maken, maar ook kiezen voor bijvoorbeeld een paarse smokey eye. Hieronder maakte ik 3 verschillende looks met het palette, maar de opties zijn e-i-n-d-e-l-o-o-s!

Look 1:
Lippen: Maybelline Color Drama potlood in ‘Nude perfection’

Bronzer & contour: Sleek face form kit in ‘Light’ + Essence oogschaduw in ‘My favourite tauping’
Blush: 
The Balm Instain Blush in de kleur ‘Swiss Dot’
Highlighter:
De Mary-Lou Manizer Highlighter van The Balm

17453665_1297565506995634_1098718845_o.jpg
collageOgen:
~ Matt Evans in de arcadeboog
~ Matt Lopez op buitenste deel ooglid + arcadeboog
~ Matt Lin op het ooglid
~ mascara en zwart oogpotloodje onder het oog

Look 2:
Lippen: lip lingerie van NYX in de kleur ‘Erotic’

Bronzer & contour: Physicians Formula sexy booster bronzer + Bahama mama bronzer van The Balm
Blush:
Pleasure model extra dimension blush uit de copper face compact van de LE nutcracker sweet holiday 2016 collectie van Mac
Highlighter: Wisper of gilt extra dimension skinfinish uit de copper face compact van de LE nutcracker sweet holiday 2016 collectie van Mac

17474442_1298678356884349_854463214_o.jpg
collage.jpg
Ogen:
~ Matt Evans in de arcadeboog
~ Matt Lopez op het ooglid
~ Matt Kumar op buitenste deel ooglid
~ Matt Lin in de binnenste ooghoek
~ Matt Reed op de onderste wimperrand
~ mascara en zwart oogpotloodje onder het oog

Look 3:
Lippen: NYX lip liner in de kleur ‘Never’ & NYX matte lipstick in de kleur ‘Up the bass’

Bronzer & contour: Bahama mama bronzer van The Balm + Essence oogschaduw in ‘My favourite tauping’
Blush:
The Balm instain blush in de kleur ‘Pinstripe’
Highlighter: The Balm Mary-Lou Manizer & ook de Cindy-Lou Manizer

17548970_1305256812893170_1020614324_o.jpg

collage.PNG
Ogen:
~ Matt Rossi in de arcadeboog
~ Matt Moskowitz op buitenste deel van ooglid en geblend in de arcadeboog + lichtjes geblend onder het oog op de onderste wimperrand
~ Matt Ahmed heel subtiel vlak boven de bovenste wimperrand bij wijze van ‘mini eyeliner’
~ Matt Lin & Matt Thomas in de binnenste ooghoek
~  mascara en zwart oogpotloodje onder het oog

Conclusie?
+ volledig mat
+ pigmentatie is top
+ grote oogschaduwpans
+ variatie aan donkere en lichte tinten
+ afwisseling tussen kleuren en voldoende ‘nude’achtige tinten
+ bruikbaar voor alledaagse looks, maar ook voor heftigere dramalooks à de looks die je ermee kan maken zijn eindeloos!
+ zwarte matte kleur
+ grote spiegel
+ prijs <-> kwaliteit

+ kleine rekensom geeft ons per gram oogschaduw een prijs die overeenkomt met de prijs per gram van een ‘Catrice’ oogschaduw (40,00 euro voor +/- 22 gram oogschaduw is dus ongeveer 1,80 euro per gram. Een oogschaduw van bijvoorbeeld Catrice kost ongeveer iets minder dan 3,00 euro voor 2 gram, dit is dus +/- 1,50 euro per gram.)

– beetje los poeder bij het indrukken van je kwast à goed aftikken anders heb je wat last van zogenaamde ‘fall out’
– je krijgt maar liefst 5 gram minder bij het Trimony palette dan bij het Nude palette
– kartonnen verpakking die snel viezig wordt

Prijs en verkrijgbaarheid
Het merk The Balm is verkrijgbaar bij bepaalde DI filialen en ook online bij diverse webshops zoals boozyshop, makeupmusthaves, themakeupspot, … Voor het palette betaal je rond de 40,00 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s