update

Update: hoe zit het met mijn januari ‘goals’ ofwel m’n goede voornemens?

update

Begin januari schreef ik een post over mijn doelen (lees goede voornemens) voor het jaar 2018 op verschillende vlakken in mijn leven. Nu januari officieel ten einde is, leek het me wel leuk om eens terug te blikken en heel eerlijk te bekijken met welke doelen ik effectief bezig ben, hoe goed ik het vol hou, … Ben jij ook benieuwd? Lees dan snel verder!

 

1
~ 2 maal per week sporten (in een fitnesscenter op mezelf of een groepsles)
Eerlijk is eerlijk, dit had ik zelf niet verwacht, maar (!) dit voornemen heb ik tussen de eerste en de tweede week van januari meteen omgezet in de praktijk en -al vind ik het zelf- best wel al goed volgehouden. Sinds mijn inschrijving bij het fitnesscentrum in de buurt, ben ik de eerste week 3 keer gaan sporten (2x gewoon en 1x groepsles). Dit heb ik ook de tweede week gedaan en nadien ben ik er een weekje tussenuit geweest omdat moeder natuur op maandelijks bezoek kwam en ik het gewoon niet kon opbrengen om te gaan sporten.

So far so good en hé goed begonnen is half gewonnen zeker? Benieuwd hoe sportief de rest van het jaar 2018 zal verlopen…

~ starten met yoga
Aan dit doel heb ik nog wel regelmatig gedacht en wat informatie ingewonnen bij een vriendin die reeds yoga doet, maar zelf ben ik er nog niet mee gestart. De mogelijkheid om dit te doen in het fitnesscentrum in de buurt is er wel, maar het schrikt me toch wat af om ineens in een groep in te springen terwijl ik letterlijk 0 yoga-ervaring heb.

Dit doel wil ik nog wel gaan omzetten in de praktijk, maar vraag met niet wanneer…

~ minder alcohol drinken
Min of meer probeer ik hier wel aan te werken en ik ben niet meer zo vaak uitgeweest (dit is eigenlijk ook de enige moment waarop ik effectief drink), wel hadden we vorige week nog een verjaardag van een vriendin #girlsnight dus aan dit doel moet ik nog wel vaker en beter werken.

~ meer water per dag drinken
Of ik 2 liter water per dag drink en dus dit doel al dan niet behaal, durf ik eigenlijk niet met 100 % zekerheid zeggen… Ik ben me wel veel bewuster van het feit dat ik regelmatiger moet drinken, dus dit doe ik wel, maar ik hou het niet heel exact bij per flesje of per liter hoeveel ik nu effectief per dag drink. Toch denk ik doordat ik er meer en meer op let van voldoende te drinken (en ik drink sowieso altijd water) dat er wel zeker en vast een verbetering is.

3
~ mijn bachelorproef niet langer uitstellen en iets afleveren waar ik voor de volle 100 % achtersta
Bon, gezien de deadline kon ik het niet langer negeren en was het echt wel eens tijd om in actie te schieten. Op een vrij korte periode heb ik dan toch best wat inhoud verzameld, de ideetjes vloeide en ik kijk ontzettend hard uit om mijn uitgewerkte project binnenkort te gaan uitproberen!

De anderen doelen op beroepsmatig vlak gingen over afstuderen en een job vinden, gezien het pas januari is en het schooljaar eindigt in juni, zijn deze nog niet van toepassing.

2
~ elke avond m’n make-up verwijderen
Check, check en dubbel check! Zelf had ik het misschien niet gedacht, maar ik haal wel degelijk heel braafjes elke avond m’n make-up er af voor ik ga slapen. Persoonlijk denk ik oprecht dat het komt door die fabulous doek uit de Action die alleen met water en voor een prikje alles moeiteloos weghaalt, dit zorgt ervoor dat ik dit lekker lui kan doen in bed terwijl ik een serietje kijk en geen gedoe met producten en watjes en nadien nog eens wassen etc. Dit helpt echt ontzettend om dit doel voel te houden!

~ consequent aan skincare doen
Mede dankzij mijn redelijk simpele, snelle en eenvoudige skincare routine hou ik het denk ik wel beter vol om elke dag netjes mijn huid te verzorgen. Ook omdat ik het vorige doel netjes elke avond volhoud, is het gewoon ook veel logischer dat ik vaker mijn huid kan geven wat ‘ie nodig heeft want stel dat ik op een avondje mijn make-up niet verwijder, dan kan je er natuurlijk ook geen lotion of crème opsmeren.

~ producten echt opgebruiken
In de vorige post schreef ik dat ik potjes ging aanschaffen om dan overgebleven product in te doen. Gezien ik wat op m’n centjes moest letten (zie hieronder) en ik geen gepaste potjes tegen het lijf liep, heb ik ze nog niet aangeschaft en dus nog niet heel concreet aan dit doel kunnen werken. Wel heb ik producten die bijna op zijn en dus perfect zijn om hiervoor te gebruiken eventjes ergens opzij gelegd zodat ik van zodra ik de potjes heb wél meteen aan de slag kan!

4
~ meer sparen
Oh jeetje… Dit doel was ik niet bewust vergeten ofzo, maar het is gewoon de laatste periode echt een ‘dure’ maand geweest. Zelf had ik nog drie lieve personen uit m’n nauwe omgeving die jarig waren, moest ik weer wat spullen aankopen voor m’n make-up artiste opleiding, het lidgeld van de fitness, wat outfits om in te sporten, … Sparen staat dus zeker op mijn to do lijstje nog, hopelijk komt het er nog een beetje van binnenkort.

~ hard werken aan m’n blog en Instagram
Nu ik opnieuw geconfronteerd word met dit doel, stel ik me de vraag of ik hier echt bewust mee bezig ben geweest? Ik heb wel wat vaker als ik een tof make-upje op had wat selfies genomen voor Instagram, maar of ik nu er al écht mee bezig ben? Dat denk ik eerlijk gezegd niet… Toch nog een doel waar nog wat werk aan is!

 

Hoe verlopen jullie doelen voor het jaar 2018?
Laat me jullie update ook zeker weten!

Liefs, Romy

4 gedachten over “Update: hoe zit het met mijn januari ‘goals’ ofwel m’n goede voornemens?

  1. Ik ken dat!! Elke keer als ik iets leuk doe of lekker kook vergeet ik foto’s te nemen. Achteraf is dat wel balen! Knap dat je 2 keer in de week gaat sporten.. Ik heb me dit zelf ook *wijsgemaakt* maar ik heb echt geen karakter. Doe zo verder meid!!

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s