eerste indruk·review

NYX duochrome illuminating powder ‘snow rose’ – review!

collagehoofding
Let’s be real, je kan toch nooit genoeg highlight aanbrengen en dus bijgevolg ook nooit te veel highlighters in je stash hebben.  Mede dankzij deze mooie levensfilosofie kocht ik er schaamteloos gewoon nog eentje. Meteen mijn allereerste higlighter van het merk NYX én een duochrome variant, spannend! Benieuwd hoe deze me bevallen is?

Wat?
De duochrome illuminating powders van NYX zijn zoals de benaming al verklapt highlighters met een duochrome glans en schakering erin. Voorlopig zijn er 5 varianten van te koop in heel uiteenlopende versies. Zo is er eentje die een lilaglansje heeft, een hele koele met een blauwkleurige schijn, … Zelf koos ik voor de in mijn ogen meest draagbare tint, een goudkleurtje met roze erin verwerkt (‘snow rose’).

Verpakking
De verpakking is compact, standaard en basic. Niets opvallend of speciaal, wel kan je doorheen het doorzichtige deksel makkelijk de kleur zien. Dit is wel zo handig in je stash bij het zoeken of wanneer je meerdere van deze poeders uit de lijn zou aanschaffen. Op de achterzijde kan je de naam vinden en verder wil ik nog even vermelden dat je 6 gram product krijgt voor je geld.
collageverpakking.jpg

Swatches
Op de swatch is het effect niet mega duidelijk omdat dit super moeilijk vast te leggen was op foto. In het echt zie je een werkelijk prachtige schakering van roze doorheen de goudkleurige highlighter. Navenant je bewegingen zie je meer goud, meer roze of een mooie mengeling van de twee voor een duochrome effect!
swatch 2swatch 3
collageszqtche

Let’s test!
Bij het aanbrengen op het gezicht vind ik dat het heel opvallend is dat vooral de roze schakering van de highlighter de bovenhand neemt en niet zoals op de swatch het goudkleurige. Ondanks het feit dat je duidelijk een rooskleurige highlighter op hebt, blijft het toch nog relatief draagbaar voor op dagdagelijkse basis en gaan mensen op straat je niet meteen raar bekijken.
collage
Daarnaast blijft ‘ie doorheen de dag netjes op z’n plek zitten en zelfs na een lange warme werkdag, kon ik de kleur nog goed herkennen op de jukbeenderen. Uiteraard last but not least geeft hij een hele mooie en prachtige glans. Vooral in de lente en zomer ga ik deze ontzettend vaak dragen! 

Eindoordeel
Wil je eens uit je comfortzone springen en iets anders proberen dan een simpele everyday highlighter, maar is lila of blauw toch te gewaagd? Dan zijn deze duochrome highlighters van NYX en met name vooral deze variant of de oranje-achtige varianten (“Crushed Bloom” & “Synthetica”) zeker aanraders.

Highlighters op foto vastleggen vind ik sowieso al wel een redelijke opgave, een duochrome effect vastleggen is dit al helemaal… Daarom raad ik je zeker aan eens een kijkje te gaan nemen in de winkel en de producten zelf even te swatchen of ze door de verkoopsters zelfs te laten aanbrengen op je gezicht zodat je het wow-effect in real life kan spotten!

Prijs en verkrijgbaarheid
In de winkel van NYX te Antwerpen betaalde ik hem 10,40 euro.

Wat vind jij van zulke duochrome producten en highlighters?
Zou ik nog een andere variant in huis halen, zo ja diegene die blauw/groenig reflecteert of diegene met de lilareflectie?

Liefs, Romy

8 gedachten over “NYX duochrome illuminating powder ‘snow rose’ – review!

  1. Ik was nog opzoek naar een goede draagbare highlighter in de horeca en ik denk dat ik hem net heb gevonden! Meestal heb ik heel veel last van het feit dat ze beginnen te vlekken in mijn gezicht door de warmte. Deze lijkt me nog interessant om uit te testen.

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s