eerste indruk·review·tried & tested

Glow glow glow of no no no met de Mary-Dew Manizer? – Review!

30531358_1662719610480220_5143052397261619200_o
Iedereen die mij een beetje kent, wéét gewoon dat de befaamde Mary-Lou Manizer van The Balm mijn all time favorite highlighter ever ever ever is. Het ding is gewoon werkelijk
f-a-n-t-a-s-t-i-s-c-h! Uiteraard was het dan ook geen verrassing dat ik als ultieme fan laaiend enthousiast was toen ik zag dat The Balm uitkwam met een vloeibare versie van mijn meest geliefde highlighter, hebben hebben hebben dacht ik. Benieuwd of deze de poederversie kan overtreffen? Gelijkenissen? Combinatie van de twee samen? Lees dan snel verder!

Wat?
Een vloeibare versie van de bekende highlighter Mary-Lou Manizer van het toffe merk The Balm.

Verpakking
collage.jpg
De kartonnen verpakking is best wel leuk, maar deze gooi je meestal (ik in ieder geval wel) gewoon weg. De flacon zelf is vrij simpel en basic, niet heel speciaal, maar ook niets op aan te merken. Wat mij wél meteen opviel was de grootte van de verpakking, ik stond echt versteld! Vooraf had ik gedacht dat het zoals een concealertube zou zijn, maar niets is minder waar. In de flacon zit 5,5 ml en aanbrengen kan met de sponsapplicator.
333.jpg

Swatches
30415237_1662719217146926_7889838546041700352_o.jpg
Van boven naar onder: Mary-Dew rechtstreeks aangebracht met de applicator – Mary-Dew aangebracht en uitgeblend – Mary-Lou poederversie

Let’s test!
In het begin vond ik het toch eventjes wennen omdat je best altijd al je vloeibare en crème producten over elkaar aanbrengt alvorens je gaat afpoederen. Het kan op zich wel, maar het is niet echt aan te raden om over poeder te gaan zitten werken met vloeibare of crèmeproducten. Zo zorg je ervoor dat je een minder mooie blenden krijgt en je product van de onderlaag gaat verschuiven, in het begin vergat ik soms dat ik hem wilde dragen en dan had ik tot mijn grote spijt al afgepoederd.
progress.jpg
Van links naar rechts: aanbrengen van een aantal dotjes – 3 bolletjes uitgeblend – nog eens 4 extra bolletjes uitgeblend

Bon, over het aanbrengen zelf. Hier heb ik verschillende technieken voor uitgeprobeerd en ik ben tot de conclusie gekomen dat je ten eerste best kant per kant werkt omdat ik het gevoel heb dat het product vrij snel zichzelf vast zet (wat positief is om de rest van een warme zomerdag te overleven) en je niet wil achterblijven met een streep of een paar puntjes die je niet meer uitgeblend krijgt. Ten tweede heb ik meerdere keren proberen te werken met een sponsje en dit ging wel oké, maar niet super smooth vond ik, ook met mijn vingers het product in de huid tokkelen was geen succes. Wat voor mij het beste werkte, was gewoon een simpele ronde bufferkwast (bv. van je foundation of concealer).
alleenliquid.jpg
Full face helemaal klaar, enkel en alleen de vloeibare Mary-Dew Manizer gebruikt en hele gezicht geset met een mat gezichtspoeder

Het effect vind ik zelfs na afpoederen met een matte poeder echt heel erg mooi! De kleur verschilt zeker op het gezicht eigenlijk nauwelijks tot niet van de poedervariant en de glow is hemels (helaas komt het op de foto wat minder over). Ook voor in de binnenste ooghoek is het een tof product voor die extra pop. Uiteraard heb ik ook de combinatie van de vloeibare variant met nadien de poedervariant er overheen getest en oh my dit is pas écht een glow die van outer space kan zien!

33428442_1706607546091426_4574129089224376320_n.jpg
Als highlight in de binnenste ooghoek

collagedubbel.jpg
Mary-Dew Manizer aangebracht, afgepoederd en bovenop nog de Mary-Lou Manizer aangebracht

Conclusie
Het komt niet geheel onverwacht natuurlijk, als ware Mary-Lou Manizer fan, maar de vloeibare versie heeft mij absoluut niet teleurgesteld en desondanks dat ik de poeder heb, ben ik toch echt wel ontzettend blij om ook dit pareltje in mijn stash te hebben.

Afwisselen tussen de twee kan zeker, maar op het vlak van snel en gebruiksvriendelijker werken, verkies ik dan toch de poeder highlighter. Wel zal ik de liquid highlighter als ik hem erbij neem dit in combinatie doen met de poeder voor een extra blinding effect én ook voor in de binnenste ooghoek is ‘ie werkelijk prachtig en veel heftiger dan de gewone poederversie.

Voor mensen met een drogere huid die niet graag met poeders werken of niet graag poeders al te veel op elkaar stapelen, is deze vloeibare highlighter zeker en vast een aanrader want hij blijft toppie zitten doorheen de dag, geeft een super mooie glow en de kleur is identiek aan de originele Mary-Lou.

pluspunten:
~ je krijgt veel product
~ kleur is dezelfde als de poederversie
~ mooie glow
~ blijft heel de dag goed zitten
~ je kan goed doseren en dus ook voor een subtiel effect kiezen

minpunten:
~ een beetje opbouwen is aan te raden (bijvoorbeeld 3 streepjes uitblenden, opnieuw wat aanbrengen en opnieuw uitblenden) voor een iets steviger effect
~ zet zich snel vast en droogt snel op, hierdoor moet je best goed door werken en best ook stukje per stukje in plaats van op alle plaatsen gaan aanbrengen en dan pas gaan blenden

Prijs en verkrijgbaarheid
De vloeibare Mary-Dew Manizer is te koop bij enkele Di filialen die The Balm in hun assortiment hebben, maar ook online voor een prijsje van rond de 15 euro. De poederversie Mary-Lou Manizer is te vinden bij dezelfde verkopers.

Een gedachte over “Glow glow glow of no no no met de Mary-Dew Manizer? – Review!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s