aanraders·eerste indruk·ervaring·in the spotlight·musthaves·review·tried & tested·wat je moet weten over

Stila Shimmer & Glow Liquid Eye Shadow easy glam of veel gepruts? (Kitten, Cloud & Twig) – review!

46192998_329590667858613_8112975299798368256_n
Als je de beautyscene een beetje volgt, heb je net zoals ik ongetwijfeld al ontelbare keren gehoord over deze game-changing Shimmer & Glow Liquid Eye Shadows van het leuke merk Stila. Nadat ik er al zo veel goeds over had gehoord, er al eens wat mee gespeeld had tijdens de lessen make-up van Naomi (aka liefste vriendinnetje die nu in Amerika woont) én er een leuke mini-set te koop was die ook nog eens in de korting was, besloot ik ze mezelf eindelijk cadeau te doen. Bij deze review ik vandaag voor jullie de algemene formule van de Stila Shimmer & Glow Liquid Eye Shadows en dan in het specifiek de kleurtjes Kitten, Cloud en Twig die ik meteen verwerkte in enkele toffe looks!

Wat?
De beschrijving die BeautyBay geeft is dat het een vloeibare oogschaduw met shimmer is die super gepigmenteerd zou zijn en dus heel veel kleur en shimmer afgeeft zonder chunky glitters die je alleen kan dragen of opgebouwd in een look.
collage.jpg
Nou dit sluit mooi aan bij het beeld dat ik van de producten had gekregen. Het zijn vloeibare en creamy oogschaduws die je aanbrengt met zo’n sponsapplicatortje dat je wel kent van de lipglossjes. Ze zouden een prachtige glans en shimmer moeten geven die elke look op een super easy manier helemaal glamorous en af maakt!

Verpakking
Het setje dat ik bestelde bestaat uit 3 kleurtjes, waarvan vooral het roze en paarse kleurtje me heel erg aanspraken. Geloof me als ik zeg dat er ontzettend veel keuze is tussen alle Shimmer & Glow tinten en er zijn ook nog de echte Glitter & Glow versies. Er zijn kleuren van duochrome paars/blauw tot een neutraal bronstintje en appelblauwzeegroen, iedereen kan hier zijn smaak wel in vinden denk ik. Omdat het dus zo moeilijk kiezen was tussen één kleurtje en ze best wel prijzig zijn, leek een setje van 3 kleuren voor een gelijkaardige prijs (weliswaar minder grote verpakking en minder product) wel handig. Zo kon ik afwisselen en had ik meteen 3 kleurtjes om uit te proberen.
collageverpakking.jpg
Mijn setje kwam in een leuk doosje en alle kleurtjes hebben een prachtige roségouden verpakking, love it! Op de onderzijde kan je de naam van de kleur terugvinden en wanneer je ze opendraait zie je dus de sponsapplicator om het product mee aan te brengen.
46241937_2127076180711788_6031514215489994752_n.jpg

Swatches
46133145_726763811019665_2434195474039701504_n.jpg
Van links naar rechts: Kitten – Cloud -Twig

Let’s test!
Twig
46310801_352016858689496_914789538256125952_n.jpg
De kleur Twig is op mijn oog wel een pak mooier dan op de swatch. Na het swatchen dacht ik gewoon dat dit een saaie veel te donkerbruine kleur was zonder al te veel beloofde ‘Shimmer & Glow’. Gelukkig zie je deze mooie roestkleurige shimmer wel terug wanneer hij aangebracht is.
collagetwig.jpg
Op zichzelf alleen vind ik de kleur zeker niet lelijk, maar het egaal en netjes aanbrengen is wel lastig. Het zou makkelijker zijn om eerst wat bruine oogschaduwtinten aan te zetten in je crease en dan alleen de vloeibare Twig op het ooglid. Deze vloeibare shimmer proberen te blenden in je arcadeboog is echt een pain in the ass. Je kan dan ook op de foto zien dat ik desondanks mijn uiterste best alsnog een vlekkerige overgang krijg in plaats van een mooie blending naar boven toe.
collagetwig.jpg
In een look vind ik deze kleur heel erg mooi! Zelf combineerde ik Twig met warme matte kleuren voornamelijk bruintinten in de arcadeboog en buitenste ooghoek zodat Twig kon shinen op het ooglid. Van de look was ik zeer tevreden, vond hem erg mooi geworden en zou deze zeker vaker dragen. De kleur zorgt ervoor dat het draagbaar is voor everyday omdat het neutraal en bruin is, tegelijkertijd zorgt de shimmer en metallic finish voor dat extraatje.

Kitten
46120913_730948040617717_5145944250281623552_n.jpg
Bij de kleur Kitten merk ik prestatiegewijs hetzelfde op als bij de kleur Twig, de shimmer is heel erg mooi en naargelang het licht komt of meer het roze of meer het gouden naar voor. Het product droogt snel op dus je kan best oog per oog werken zodat je relatief tijd genoeg hebt om eventueel het product met een kwastje te verspreiden over je ooglid en/of te blenden.
collagekitten.jpg
Enige verschil is dat deze iets vlotter blendt en minder vlekkerig is, maar dit heeft naar mijn gevoel meer te maken met de kleur (een lichte rosé tint) dan met de textuur, deze is hetzelfde als die van Twig. Omdat Twig donkerder is, is hij sowieso moeilijker te blenden, sneller vlekkerig en soms moeilijker egaal op te bouwen. Dat is met gewone poederoogschaduws ook het geval, een zwarte kleur is vaak lastiger dan een beige of lichtroze tint.
collagekitten.jpg
Met deze kleur heb in een handomdraai een mooie roségold romantische nude-roze look gemaakt. Gewoon één matte oudroze/dusty pink kleurtje in de crease en in de buitenste ooghoek, Kitten op je ooglid en hup je bent klaar. Van deze ooglook was ik grote fan, niet alleen omdat ‘ie zo makkelijk en snel is, maar omdat ‘ie echt prachtig is en de metallic shimmer springt echt naar voren. Mede omdat de kleur ook niet heel extreem is, vind ik dit ook een kleurtje dat je kan dragen op dagdagelijkse basis in everyday looks.

Cloud
46239258_191906671695843_7704218696687812608_n
Opnieuw hetzelfde verhaal als bij de vorige twee, dit product alleen dragen is niet super handig want blenden blijft lastig en wat vlekkerig tonen, de kleur is wel super mooi.
collagecloud.jpg
In een look vind ik deze nog geweldiger, ik combineerde Cloud met twee matte tinten met een duidelijke paarse ondertoon in de arcadeboog en buitenste ooghoek zodat zij het paarse van de Stila oogschaduw kunnen versterken. Nu zie je ook nog de goudkleurige shimmer mooi terug, maar ook dat het product zelf normaal paarser van tint is. Deze tint lijk mij ook echt geschikt om te combineren in donkerdere ooglooks met grijze of zelfs zwart voor bijvoorbeeld een avondje stappen.
collage.jpg

Conclusie
Over het algemeen ben ik onder de indruk en oprecht heel erg tevreden over deze formule van Stila. Als je weet dat het product zich snel vastzet, kan je hier op inspelen door gewoon rustig oog per oog te werken en vormt dit geen probleem. De kleuren zijn mooi, de shimmer is prachtig en voornamelijk in een look vind ik het echt een meerwaarde. Jammer dat je ze niet zo gemakkelijk kan dragen alleen zonder bijkomende oogschaduws, maar een look is wel snel gemaakt omdat 1 extra kleur (liefst een matte) in de arcadeboog (en eventueel buitenste ooghoek) al volstaat.

Het is een heel handige manier om shimmer en een soort van glitter effect te dragen zonder dat gedoe van losse glitters en een aparte glitterlijm, goede punten die Stila scoort met dit product!

Doorheen de dag blijven ze goed op hun plek zitten, maar ik merkte wel dat vanaf ik met mijn vinger over mijn ooglid wreef de kleur wel op mijn vinger kwam dus helemaal smudgeproof zijn ze niet. Ze drogen dan wel snel op, maar zitten niet muurvast, een klein beetje oppassen dus.

Prijs en verkrijgbaarheid
Deze set van 3 mini-size (2,25 ml/stuk) liquid oogschaduws kwam op 32,00 euro en er liep toen een -10 % kortingsactie op producten van Stila waardoor ik in totaal 28,80 euro betaalde. De set is zelf niet meer te koop via BeautyBay, maar nu momenteel nog wel via de officiële website van Stila zelf, bij Sephora of via Cultbeauty. Over bestellen bij Cultbeauty schreef ik eerder al eens een review, dus deze website raad ik samen met BeautyBay zeker aan!

Alle kleuren uit bovenstaande review die in het triosetje kwamen zijn ook los te koop als full-size. Een full-size Shimmer & Glow (4,5 ml) kost op BeautyBayop BeautyBay 28,00 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s