eerste indruk·ervaring·look·review

Liquid metal longlasting cream eyeshadow Catrice – review

collage1.jpg
Dit product van Catrice stak al een tijdje geleden mijn ogen uit toen ik het de eerste keer swatchte in de winkel. Toch besloot ik het niet meteen mee te nemen want ‘ik had het niet echt nodig’… Uiteindelijk kreeg ik het fantastische vloeibare metallic echt niet uit mijn gedachte en besloot ik terug te gaan en toe te geven aan mijn makeupdriften, maar was dit wel zo’n goed idee?! Lees het verdict hier!

Wat?
De liquid metal longlasting cream eyeshadow van Catrice is een hele mond vol, maar het komt er gewoon basicly op neer dat het een vloeibare oogschaduw is die zeer hard shimmert en volgens de belofte lang mooi blijft zitten.

Er zijn 5 kleuren beschikbaar, van lichtgoud tot roze en zelfs bruin of taupe. Zelf koos ik voor de lichtste tint in de kleur ‘010 California Creamin’ omdat deze mij echt helemaal geweldig leek voor in de binnenste ooghoek voor een méga pop! Ook de roze en taupe tint leken mij erg mooi en bovendien lekker handig om snel over je hele ooglid aan te brengen voor een super snelle ooglook voor overdag. Toch vond ik deze tinten wat lijken op kleuren die ik reeds heb van de Maybelline Color Tatoo lijn (cream oogschaduws in potjes – review hier).

Verpakking
Op het gebied van verpakking valt er niet heel erg veel te vertellen. Ze is gewoon basic, maar toch sleek vanwege de zilverkleurige afwerking. De huls is doorzichtig zodat je de kleur makkelijk kan zien, lekker handig om terug te vinden in je stash. Het product aanbrengen gaat met een sponsapplicator. Het geheel doet denken aan een typische lipglossverpakking eigenlijk.

Swatches
18926332_1365532656865585_1838325606_o

Let’s test!
Ogen?
Zoals je hierboven al kon lezen, wilde ik hem heel graag hebben om aan te brengen in de binnenste ooghoeken om deze op te lichten en jezelf meteen een wakkerdere blik te gunnen. Het aanbrengen ging eigenlijk vlotjes dankzij de applicator, maar je kan het ook even op je hand deppen en nadien met een preciezere kwast te werk gaan indien je dit wil. Het effect vind ik persoonlijk erg mooi en was volledig wat ik ervan verwacht had, prachtige en opvallende glans! Op het einde van de dag zat de kleur nog perfect op zijn plaats in de binnenste ooghoekjes, zonder een millimetertje te zijn verschoven, top!

collageooghoek.jpgaangebracht in de binnenste ooghoek

Als oogschaduw over het volledige ooglid vind ik hem nu persoonlijk net iets té om zo alleen op zichzelf te dragen. In een ooglook daarentegen is ‘ie helemaal geweldig! Wel raad ik je aan het product een beetje aan te brengen met de applicator en dan snel te verspreiden met je vinger of kwastje dat speciaal is voor creamproducten (bv. een concealerkwastje). Het vloeibare droogt snel op, dus vlotjes werken is wel nodig voor het zich vastzet.

collagegewoon.jpgaangebracht op het volledige ooglid

Toen ik nadien door m’n arcadeboog ging met poederkleuren, begon het product van Catrice af te brokkelen?! Daarom raad ik je aan om eerst je ooglook te maken met alle nodige poederoogschaduws en pas nadien deze vloeibare aan te stippen of aan te brengen waar nodig, uitblenden van dit product gaat moeizaam. De ooglook zelf vind ik wel erg mooi geworden en het product valt meteen lekker fel en metallic op, prachtig!

collagelook.jpgaangebracht in een ooglook met diverse andere kleuren

Verassend of niet, maar het de kleur blijft de hele tijd mooi houden en zit muurvast op z’n plek. Toch laat het zich op het einde van de dag makkelijk weghalen met een makeupwipe zonder hardnekkig te moeten boenen.

 
Festival? Lip?
Tegenwoordig zie ik op Instagram heel vaak een liplook verschijnen waarbij men een metallic en opvallende streep verticaal over de onderlip draagt. Dit lijkt me nu niet meteen erg draagbaar voor naar bijvoorbeeld school of je werk, maar voor festivals of feestjes kan het wel tof zijn. Met dit product en applicator, is zulke look makkelijk na te maken! Ook voor festivals kan je met dit product en de applicator of een eigen preciezer penseeltje wel fantasietjes aanbrengen op je gezicht zoals stipjes, krulletjes, …

collagelipBron:
boven links – Instagram morphebrushes
boven rechts – Instagram nyxcosmetics
onder links – Instagram jamescharles
onder rechts – Instagram morphebrushes

collagefestivalBron: Pinterest

Conclusie
Een tof product met echt een MEGA intense metallic finish wat het best wel uniek maakt! De opties voor gebruik zijn eindeloos en je kan er wel wat mee spelen, toch vond ik hem zeker en vast niet zo gemakkelijk werken. Het eindresultaat van de ooglook mag er zeker wezen, maar het was eventjes wat meer moeite omdat ‘ie niet heel vlotjes blend en je ook geen té harde lijnen of overgang wil. Dit zie je wel terug op de foto’s van de ooglook waarbij ik naar beneden kijk, dat het blenden van de liquid eyecream niet zo goed lukte.

Voor die prijs is het zeker een tof product en ik denk dat wanneer je gaat voor de roze of taupekleurige variant dat die misschien wel op hun eentje over het volledige ooglid kunnen zonder verwerkt te moeten worden in een look. Dit is wel net wat makkelijker voor snel overdag.

Toch ben ik over dit product tevreden omdat ik hem voornamelijk had aangeschaft om te gebruiken als poppin’ highlight in de binnenste ooghoek en dit gaat echt super! Zou ik hem persé aanraden? Ja en nee, het hangt er echt vanaf waarvoor je hem wil gebruiken. Want voor het maken van een ooglook zou ik dan toch eerder de Color Tatoo van Maybelline aanraden (review hier) wegens het makkelijker aanbrengen en blenden.

Prijs en verkrijgbaarheid
Het merk Catrice is te koop bij verschillende drogisterijen en bijvoorbeeld ook online bij Kruidvat. Zelf kocht ik mijn exemplaar voor 3,99 euro bij het Kruidvatfiliaal in de buurt.

4 gedachten over “Liquid metal longlasting cream eyeshadow Catrice – review

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s