eerste indruk·ervaring·review·tried & tested

Mascara’s van de Lidl (cien) uittesten!

twee mascara's van de supermarkt Lidl met het plasticje er nog om, ééntje is blauw (waterproof versie) en de andere is zwart (volume variant)
Onlangs schreef ik al een review over de oogmakeupremover van de Lidl die super voordelig is voor je portemonnee en echt hélémaal top z’n werk deed! Hierdoor leek het me wel eens de moeite waard om hun recentelijk uitgebreide en vernieuwde assortiment aan makeup eens te bekijken. Vandaag test ik voor jullie twee budgetvriendelijke mascara’s!

Over cien
Cien is een merk dat te koop is bij Lidl en voornamelijk verzorgingsproducten in het assortiment heeft waaronder scheerschuim, gezichtsreinigers, maskertjes, oogcrème, deo, dag- en nachtcrèmes, … en dat allemaal voor een paar euro!

Over Lidl makeup
De makeupstand van de Lidl in mijn buurt vond ik niet heel erg wauw… Het oogt een beetje rommelig en er is niet heel veel keuze aan producten of kleuren. Wat ik wél ontzettend fijn vind – en hier kunnen diverse drogisterijen nog iets van leren – is dat elk product netjes apart verpakt zit in een plasticje. Zo weet je tenminste dat het nog niet open of gebruikt geweest is. Verder is het zo dat alles en dan bedoel ik ook werkelijk alles over de toonbank gaat voor een spotprijsje van slechts 1,99 euro. Dit wil dus inderdaad zeggen dat je zowel 1,99 euro betaalt voor de nagellakjes, 1,99 euro voor een lipgloss, maar dus ook 1,99 euro voor een oogschaduw en ja hoor 1,99 euro per mascara.

Opmerking: Dit was toen ik mijn mascara’s was gaan kopen (eind juni 2017), volgens mij is de prijs recentelijk gestegen en betaal je nu voor alle makeup 2,49 euro of hebben ze zelfs besloten niet meer alle makeup voor eenzelfde prijs te verkopen.

Wat?
In mijn Lidl kon ik twee verschillende mascara’s vinden, namelijk enerzijds een volume mascara en anderzijds een waterproof mascara. Voor nog geen 2,00 euro per stuk, besloot ik ze allebei in m’n mandje te doen en ging ik helemaal enthousiast, maar vooral benieuwd afrekenen.

Aan de makeupstand waren de twee borsteltjes ‘droog’, dus zonder mascara ‘opgezet’ bij wijze van voorbeeld. Dit vond ik wel fijn want zo kan je meteen zien (zonder een plasticje kapot te doen en een mascara te openen) wat voor soort borsteltje het is, hoe groot of klein het formaat is, … Persoonlijk ben ik vanwege m’n lastige (lees: lange, maar wel rechtvooruitstekende en vooral klonterende) wimpers geen fan van ‘harige’ borsteltjes en ook niet van hele grote of brute/dikke borstels. Hier knoei je toch al veel sneller mee en bij mij klontert het dan echt extreem. Zo kon ik dus meteen zien dat het rubberen of siliconen borsteltjes waren, gelukkig!

Verpakking
Twee super simpele en basic hulsjes eentje in het zwart en de andere in het blauw met het merk ‘Cien’, een grote M op en ook nog over welke mascara het gaat. Wel handig dat je zowel aan de kleur kan herkennen welke mascara je te pakken hebt in je stash en het er ook nog eens op gedrukt staat.
twee mascara hulsen van de supermarkt Lidl zonder het plasticje er nog om, ééntje is blauw (waterproof versie) en de andere is zwart (volume variant)

Verwachtingen?
Ik overdrijf niet wanneer ik jullie vertel dat ik waarschijnlijk het meest onmogelijke ‘mascaramens’ op de hele wereld ben *zucht*… Na het proberen van talloze mascara’s heb ik nog altijd niet the one gevonden voor mij, lekker zielig hoor. De befaamde ‘Clump Defy’ van het merk Maxfactor kwam aardig in de buurt, maar komt dan ook met een prijskaartje van maar liefst 18,00 euro.

Een iets budgetvriendelijkere variant die z’n werk gewoon goed doet, is dus zeker en vast meer dan welkom. Van een mascara heeft iedereen naargelang zijn of haar eigen wimpers andere verwachtingen. Persoonlijk vind ik het separeren van de wimpers een echte must en dit staat voor mij dan ook op nummer 1 van alle eisen. Verder hou ik wel van een goede pikzwarte mascara die wat volume, lengte en krul geeft. Dit ook doorheen de dag kan behouden en liefst niet te waterachtig, maar ook niet te dik of te zwaar aanvoelt (veeleisend? Ik? nee joh!).

Let’s test!
Volume mascara
collage van de volume mascara uit de Lidl,
De wimpers klonteren niet echt, maar zijn ook niet heel gesepareerd te noemen. Volume en lengte zijn ook eigenlijk niet extra aanwezig en een hoge krul geeft ‘ie ook niet echt. Over de kleur kan ik wel positief zijn, want het is wel door en door zwart. Het aanbrengen zelf vond ik eigenlijk niet zo fijn, de borstel is een beetje naar de grote kant, maar ik vond vooral dat hij ‘prikte’ wanneer ik heel dicht tegen de aanzet van de wimpers kwam.
wimpers voor het aanbrengen van de volume mascara uit de Lidl van het merk Cienwimpers v het aanbrengen van de volume mascara uit de Lidl van het merk Cien
zonder hoog knipwimpers voor het aanbrengen van de volume mascara uit de Lidl van het merk Cien
Foto’s zonder gebruik van wimperkrultang en één laagje aangebracht

Na meerdere keren gebruikt te hebben, ben ik niet echt een fan te noemen van de mascara. Toch vind ik hem ook niet slecht en zeker niet voor de prijs die ik ervoor betaald heb. Het is een hele basic mascara die niet echt iets fout doet, maar ook niet echt een wauw-effect of iets extra geeft.

Waterproof mascara
collage.jpg
Oh boy was I wrong wanneer ik dacht dat de Volume mascara niet zo fijn was, deze Waterproof versie is echt ontzettend klonterig, wat erg! Tijdens het aanbrengen kwamen er echt al dikke klontjes en stukjes mascara op mijn wimpers te zetten die ik er gelukkig nog een beetje uitgeborsteld kreeg, maar over het algemeen is het effect echt wel klonterig en lijken mijn wimpers wel aan elkaar geplakt te zijn. Daarnaast geeft ‘ie ook eigenlijk geen krul, noch volume of lengte aan de wimpers. Alleen een zwarte kleur.
wimpers voor het aanbrengen van de waterproof mascara uit de Lidl van het merk Cienwimpers voor het aanbrengen van de waterproof mascara uit de Lidl van het merk Cien
knip hoog zonderwimpers voor het aanbrengen van de waterproof mascara uit de Lidl van het merk Cien
Foto’s zonder gebruik van wimperkrultang en één laagje aangebracht

Het is misschien niet helemaal eerlijk voor deze mascara, maar ik kon het gewoon niet opbrengen om deze meerdere keren te testen… Het effect op mijn wimpers is gewoon zo lelijk dat ik hem na ik denk 2x gebruiken (puur om te reviewen voor dit artikel) gewoon in de prullenmand heb gegooid. (PS: op foto lijkt het al bij al nog wel ‘mee te vallen’, maar trust me in real life was het allesbehalve mooi te noemen)

Na minstens een kwartiertje drogen, besloot ik de proef op de som te nemen en te checken of ‘ie wel degelijk waterproof is zoals hij belooft. Met behulp van een beetje water kwam ik al snel tot de constatatie dat (zoals je kan zien op de foto) dit dus ook een ontzettende leugen is… De mascara is in mijn ogen alles behalve waterproof.
effect van de zogezegde waterproof mascara uit de Lidl van het merk Cien na het uittesten

Conclusie
Allereerst zal ik de volume mascara er niet meer bijnemen. Op zich doet hij niet echt iets heel verkeerds of fout zoals bijvoorbeeld klonteren, extreme spinnenpoten, … Toch geeft hij ook niet dat extraatje wat je van een mascara verwacht. Hij maakt wel lekker zwart, maar verder blijven je eigen wimpers basicly even lang en even volumineus. Dit is dus wél een goede mascara voor minder dan 2,00 euro omdat het absoluut niet duur is en hij op zich de wimpers wel netjes kleur geeft. Ook kan hij heel fijn zijn als je van jezelf al lange en mooie wimpers hebt, gebruik maakt van wimperextensions waardoor je geen verdere behoefte hebt aan iets anders buiten wat zwarte kleur. Wanneer je nepwimpers gaat kleven en je wil je eigen wimpers wat meer laten blenden met de nepwimpers, kan deze ook goed van pas komen omdat je dan al ‘va va voom lashes’ hebt door de plakwimpers.

De waterproof mascara raad ik absoluut niet aan en heb ik zoals je al kon lezen per direct weggegooid, zo erg vond ik hem. Nu ben ik echt wel geen makkelijk iemand op het gebied van mascara’s, maar dit resultaat vond ik verschrikkelijk slecht. Jammer!

Over het algemeen veronderstel ik wel dat beide mascara’s een iets mooier effect zouden geven wanneer je een wimperkrultang vooraf gebruikt. Om deze mascara’s toch echt op zichzelf te testen, heb ik voor het blogartikel geen krultang gebruikt omdat ik de resultaten van de pure mascara alleen niet wilde beïnvloeden.

Prijs en verkrijgbaarheid
Voor 1,99 euro kon ik beide mascara’s scoren bij Lidl, maar volgens mij is de gehele makeup collectie van Lidl ondertussen opgeslagen van prijs en betaal je nu 2,49 euro per stuk.

Wat is jouw favoriete budgetvriendelijke mascara? Laat het weten in de reacties!
Liefs, Romy

5 gedachten over “Mascara’s van de Lidl (cien) uittesten!

  1. Ik gebruik al jaren de mascara van Dior, niet budgetproof maar met de leuke acties van ICIPARIS wel betaalbaar. Ik koop liever 1x per jaar een goede mascara in de aanbieding dan heel veel slechte! 💕x

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s